Türkiye Gazetesinden Ayıp

Türkiye Gazetesinden Ayıp
Türkiye Gazetesi Karaman’ın il olduğundan haberi yok galiba!

 Türkiye Gazetesi bugün kü haberinde Karaman’a haksızlık yaptı. 1989’da il olan Karamanʹı 20 yıldır Karaman ilinde muhabiri olan Türkiye Gazetesi “Âkil insanlar bu defa şehit ailesini dinledi” Başlıklı haberinde Karaman ili demesi gerekirken haberi “Konya’nın İlçesi Karaman’da” şeklinde girdi.

İHA; HABER BİZE AİT DEĞİL!

Türkiye Gazetesi Karamanʹı Konyaʹnın ilçesi olarak yazmasıyla büyük bir hata yapmasının yanı sıra, haber kaynağını KONYA / İHA olarak yazmasına İHAʹda tepki gösterdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Konya bürosu, Karamaninsesi.comʹu arayarak "Bu haber bize ait değil Türkiye Gazetesinin muhaberinin kendi uydurması biz kesinlikle böyle bir hata yapmadık. Haberi kendileri yazmış altına da Kaynak İha yazmışlar. Bunun sebebini kendilerini arayarak sorduk ve hata yaptıklarını kabul ettiler" dedi.


İşte Türkiye Gazetesi’nin o haberi:


Âkil İnsanlar Heyeti, dün de sahadaydı. Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki İç Anadolu Bölgesi Grubu,  Konyaʹnın Karaman ilçesinde, şehit Ahmet Taşerʹin İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesiʹnde yaşayan anne ve babasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan heyet başkanı Ahmet Taşgetiren, "Şehitler gelmesin, anneler ağlamasın. Aslında hep anneler diyoruz ama babalar da içten içe ağlıyor. Her ikisi de ağlamasın bundan sonra" dedi. Şehit babası Mustafa Taşer de "Oğlum şehit olalı 21 yıl oldu ancak televizyonda bir şehit haberi gördüğüm zaman duygulanıyor ve üzülüyorum. Televizyonu da kapatıyorum" diye konuştu. Çalışmalarına Düzceʹde devam eden Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti de bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Eğer biz sürecin sonunda bölünme gibi bir endişeyi çok ufak bir şekilde sezmiş olsaydık dahi bu komisyonda yer almazdık" ifadesini kullandı.

KONYA İHA