Türkçe Olimpiyatları Karamanʹda yapılacak

Türkçe Olimpiyatları Karamanʹda yapılacak
Vali Kahraman: Türkçe Olimpiyatları medeniyetlerin kaynaşmasıdır

 Karaman Valisi Süleyman Kahraman, 9 yıldır düzenlenen ve Türkçeyi bir dünya dili haline getiren Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarıʹnın medeniyetlerin bir kaynaşması olduğunu söyledi.

30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarıʹnın Karamanʹda yapılacak bölümüne ilişkin Karaman Valiliği’nde bir toplantı yapıldı. Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ile basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Kahraman, "5 Haziranʹda 25 ülkeden gelecek 100 öğrenci Türkçenin Başkenti Karamanʹda özel bir gösteri yapacak. Türk Dili Bayramı etkinliği sonrası ilin tanıtımında çok önemli olacağına inandığımız gösterinin Karaman’a ikinci kez gelecek olması geçen yılki heyecanımızı daha da arttırıyor.” dedi.
9 yıldır düzenlenen olimpiyatların ikinci kez Türkçenin Başkenti Karamanʹa getirebilmenin sevindirici olduğunu belirten Kahraman, tüm dünya, bütün insanlık kanın ve gözyaşının pençesinde iken bu organizasyonun çok önemli olduğunun altını çizerek "Herkes bir huzurun, bir barışın özlemiyle yanıp kavruluyor. İşte tam bu noktada Türkçe olimpiyatları çok daha fazla önem kazanıyor. Çünkü bu olimpiyatların, bağrı yanan insanlığın huzurunu tesis etmeye, barışı inşa etmeye yönelik en güzel, en anlamlı adımı olduğuna inanıyorum. Ayrıca bu olimpiyatlar, samimiyetle gurbet yoluna düşen öğretmenlerin gönüllere ektiği sevginin ve bu gönüllerde yeşeren şükranın ifadesidir. Bu kutlu emeklerin karşılığına inşallah bu yıl Karamanʹda şahit olacağız. Yaklaşık on bin öğrencinin hazırlandığı bu olimpiyatlar, medeniyetlerin kaynaşmasıdır. Dili, dini, coğrafyası farklı insanların Türkçe vasıtasıyla kucaklaşması, dost olmasıdır. Bu olimpiyatlar aynı zamanda ülkemizin ve bu olimpiyatlarda temsil edilen diğer ülkelerin tanıtımı için de güzel bir vesiledir." şeklinde konuştu.
Vali Kahraman, 5 Haziranʹda Karaman Kemal Kaynaş Stadıʹnda yapılacak gösterinin ili şenlendireceğini sözlerine ekledi.
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu da yaptığı açıklamada, her yıl Türkiyeʹye ʹTürkçe bayramıʹ ve ʹBirleşmiş Milletlerʹ havası yaşatan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkatleri çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.Uğurlu,Karaman’ın Türk Dünyasının daimi kültür başkenti olduğunu dile getirerek ilde kayda değer çok önemli etkinliklerin yapıldığını belirtti.
Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik de yaptığı açıklamada Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) işbirliği ile yapılacak etkinliğin, Karaman’da farklı bir heyecana ve kaynaşmaya  vesile olacağını söyleyerek  “Türkiye’nin ve dünyanın birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde dünya barışına katkı sunan, dünyanın dört bir yanına sevgi tohumları eken, böylesine müthiş organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere ve faaliyetleri maddi manevi katkıları ile destekleyen Anadolu insanına teşekkür ediyoruz.” dedi.