Türk Sağlık-Sen; Haklı İsyanı Şanlı Mücadeleye Dönüştürüyoruz

Türk Sağlık-Sen; Haklı İsyanı Şanlı Mücadeleye Dönüştürüyoruz
Kamu-Sen'in bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sağlık, Yetkili sendika olan Memur-Sen'i sert bir dille eleştirdi.
Türk Sağlık-Sen Karaman temsilciliği bugün bir basın açıklaması yaparak, sağlık camiasının yetkili sendikası olan Memur-Sen'i beceriksiz olmakla suçladı.
 
Türk Sağlık-Sen; " Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları döner sermayeleri mumla arar oldu. Artan enflasyon oranları ve beceriksiz yetkilendirilmiş sendikanın toplu sözleşme komedisi ile birlikte, döner sermaye ödemelerindeki reel düşüşler, artık aile bütçesini sarsar bir duruma gelmiştir." dedi.
 
Türk Sağlık-Sen Karaman Şubesi yaptığı Basın açıklamasının tamamında şunları söyledi; Performansa Göre Dağıtılan Döner Sermaye Ek Ödemelerinde geçen yıllara göre bir artış olmadığı gibi birçok kurumda düşüş yaşanmıştır. Hâlbuki malum-sen toplu sözleşmede attığı imzalarla ek ödemelerinde 200- 600 TL arasında bir artış yaşanacağını iddia ediyor, bunu da her yerde kazanım diye pazarlamaya çalışıyordu. Fakat 2016 ya gelince tüm sağlık çalışanları gördü ki artmak şöyle dursun döner sermayeler daha da azaldı. Yok, olma noktasına geldi. 
Çalıştıkça artması gereken döner sermaye ne hikmetse tersine dönmüştür. İş yoğunluğunun her geçen gün arttığı muayene ve ameliyat sayılarının bir yılda milyona yakın artış gösterdiği hastanelerimizde çalışanın alın teri olan performans ödemesi ise sıfıra doğru gerilemiştir.  Performansa dayalı döner sermaye sistemi artık ek ödemeyi sabitlemeye dayalı bir sistem halini aldı. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları döner sermayeleri mumla arar oldu. Artan enflasyon oranları ve beceriksiz yetkilendirilmiş sendikanın toplu sözleşme komedisi ile birlikte, döner sermaye ödemelerindeki reel düşüşler, artık aile bütçesini sarsar bir duruma gelmiştir.
 
Durum böylesine vahim bir hal almışken verdikleri her müjdenin içi boş çıkan malum-sen ise ortalıkta gözükmemekte,  3 ay önce hastane birliği bünyesinde yüzde 50 döner sermaye tavanı değiştirilmeden, döner sermayeden dağıtılacak üst limit yüzde 50'den yüzde 65'e çıkarılmasıyla  döner sermayede sorun tamamen çözüldü diye  açıklama yapıp övdükleri yazının bugün çalışanı mağdur ettiğini dile getirerek iptalini istemek gibi tuhaf açıklamalar yapmaktadırlar. 
Bu haliyle döner sermaye ek ödemesi artık sağlık çalışanları için  haklı bir isyanının adı olmuştur. Yandaşın sessizliği ve kabullenişi, hastanenin ödemesi, hazinenin kesintisi, Bakanlığın düzenlemeleri ile ekmeğinin ve emeğinin elinden alınmasına tepkilidir. Bu sorun derhal çözülmeli sağlık çalışanının hakkı teslim edilmelidir. Çözüm zorda değildir, gayet basittir
Diğer tüm memurlarda olduğu gibi sabit ek ödeme genel bütçeden ödenmelidir.
Döner sermayeden maaş alan tüm çalışanların maaşları genel bütçeden verilmelidir. 
Döner sermaye ödemelerinde birinci öncelik çalışanın alın teri olmalı ve döner sermayeleri arttırılmalıdır. 
Hazine payı kaldırılmalı, bakanlık merkezinin alacağı pay düşürülmeli, İDARENİN KEYFİ KESİNTİLERİNE son verilmelidir. 
Tüm sağlık çalışanları için vakit artık mücadele vakti zaman bu soruna karşı hep birlikte mücadele ederek çözüm sağlama dönemidir. Gelin, emeğinize, ekmeğinize ve döner sermayenize sahip çıkıp bu mücadeleye ortak olun. Tüm çalışanların bu emek ve ekmek çağrısına karşılık vermesini bekliyoruz.