Türk Eğitim-Senʹden 19 Mayıs Mesajı

Türk Eğitim-Senʹden 19 Mayıs Mesajı
19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Akif Kocatepe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Akif Kocatepe yayınladığı mesajda şunları söyledi; Yurdumuzun dört bir yanı işgal altındayken, Ulu Önder Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktı. 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadele başlamış ve yokluk, yoksulluk içindeki Türk Milleti eşi görülmemiş bir dirilişe imza atmıştır.
 
İşgal kuvvetlerinin, sömürgecilerin kol gezdiği, paylaşım planlarının yapıldığı topraklarımızda, 19 Mayıs tarihi dönüm noktası olmuştur. Bu süreçte askeri bir deha olan Atamız, Türk askeri ve Türk Milletiyle tam bağımsızlık için kolay kazanılmayacak bir zafer elde etmiştir.
 
Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs, aynı zamanda “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlamak, anlatmak, 19 Mayıs ruhunu hissetmek, o ruhu genç nesillere aktarmak çok önemlidir.
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bugün 91’inci yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 91 yıl geçmesine karşın, Atamızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de tehlikelerle karşı karşıyadır. Toprak bütünlüğümüz, bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz tehdit altındadır.
 
Türkiye, bölücülerin hedefindedir. Bölücüler; dış destekli güçlerle, ülkemizin huzurunu, dirliğini ve birliğini ortadan kaldırmaya, insanlarımız arasına ayrılık tohumları ekmeye, ülkemizi parçalamaya çabalamaktadır. Terör örgütü üyelerinin serbestçe dolaşabildiği bir 2010 yılı Türkiye’si hepimizin vicdanını sızlatmaktadır. Şehit haberleri ile sarsılan ülkemiz, bu acı tablonun artık sona ermesini istemektedir.
 
Öte yandan sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’nin elini güçsüzleştirmeye çabalayanlar sahnededir. Hak etmediği sıfatlar yakıştırılan ülkemiz üzerinde psikolojik savaş yürütülmektedir.
 
Türkiye suni tartışmalarla oyalanmaktadır. Anayasa tartışmaları uzun bir süre gündemi kilitlemişti. Siyasi erk, Anayasa tartışmaları ile işsizlik ve yoksulluğu ülke gündeminden çıkarttı. Oysa Türkiye ciddi bir ekonomik dar boğazdadır. Bunun üzerini kapatmak isteyenler, ülke gündemine istediği gibi yön vermektedir. Krizden çıkış için çözüm yolları üretmek yerine, suni gündemlerle ülkemize zaman kaybettirilmektedir.
 
            Türkiye’nin böylesi zor bir dönemden geçtiği bugünlerde millet olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliğimizdir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 91’inci yıldönümünde; Atamızın bıraktığı mirasa sahip çıkmak, korumak bizlerin sorumluluğudur.  
 
            Bu noktada genç nesillere de büyük görev düşmektedir. Gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e, O’nun ilke ve inkılâplarına sahip çıkmalıdır.
 
Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.  
 
Saygılarımızla.