Türk Dünyası Kültür Parkı çalışmaları devam ediyor

Türk Dünyası Kültür Parkı çalışmaları devam ediyor
Başkan Çalışkan: “Türk Dünyası Kültür Parkı Geleceğe Bırakılacak Güzel Bir Eser Olacak”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yapımı devam eden Türk Dünyası Kültür Parkı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çalışkan, çalışmaların tamamlanmasıyla Türk Dünyası Kültür Parkı’nın şehrin çekim merkezi olacağını ifade etti.

            Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar ile birlikte yapım çalışmaları devam eden Türk Dünyası Kültür Parkı’nda incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Çalışkan, çalışmalar tamamlandığında şehrin hemen kenarında, insanların rahatça ulaşabilecekleri, soluk alabilecekleri, çok büyük, sosyal alanlarıyla vatandaşlarımıza hizmet verecek oldukça teferruatlı güzel bir parkın oluştuğunu söyledi.

            Karaman’ın en büyük yeşil alan ve sosyal alan projesi olan bu parkın yaz aylarında Karamanlıların hizmetine sunulacağını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Karaman tarihinin en büyük yeşil alan düzenlemesi özelliğini taşıyan Türk Dünyası Kültür Parkı; vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği, piknik yapabileceği, spor ve çeşitli etkinliklerde bir araya gelebileceği önemli bir projedir. Çalışmalarda sona gelindi. Vatandaşlarımız son derece ferah bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri bu parktan inşallah yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte faydalanmaya başlayacaklar” dedi.

            Türk Dünyası Kültür Parkı’nın sosyal donatıları ve farklı hizmet alanlarıyla dikkat çekici bir atmosfere sahip olacağını hatırlatan Başkan Çalışkan: “Projemizde yer alan kır lokantası, mescit, kültür evi-müze, suni gölet, asma köprü, bisiklet parkuru, kamelyalar, çocuk oyun grupları, gazebo, satış büfeleri, wc’ler, lavabolar, yürüyüş yolları ve otoparklar alanlarıyla geleceğe çok güzel bir eser bırakacağız" diye konuştu.