Tümsiad Konya Şubesinden Bayram Mesajı

Tümsiad Konya Şubesinden Bayram Mesajı
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, yayınladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramını kutladı.

TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sağlamlaştırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramının hemen ardından Kurban Bayramı’nın denk gelmesinin çifte bayram sevinci yaşattığını söyledi. Dini ve milli bayramların birlik-beraberlik duygusunu daha da artırdığını ifade eden Aktan, “30 Ağustos 1922, Türk milletinin hep beraber verdiği mücadeleyle ulusumuzu kurtararak bir destan yazdığı tarihtir. Ülke topraklarımızın işgal güçlerinden alındığı tarihi temsil eden 30 Ağustos’ta bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kurban Bayramında da yardımlaşma ve paylaşma duygularımız en üst seviyeye çıkarak, kurban ibadetiyle önemli bir vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz. Bu bayramda kimsesizleri, yetim ve öksüzleri, kurban kesemeyen din kardeşlerimizi unutmadan ibadetimizi yerine getirelim” dedi.

Berdan Aktan, Arakan’da Müslümanlara uygulanan katliamın biran önce sona ermesini beklediklerini ve bu yönde dua ettiklerini dile getirdi. Dünya üzerindeki Müslümanların ne kadar rahat ederse İslam aleminin o kadar huzur ve refah içerisinde bayram kutlayabileceğini kaydeden Aktan, Batılı ülkeleri de eleştirdi.

Aktan, Müslümanlara uygulanan katliamları görmezden gelenlerin ne kadar çağdaş olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini sözlerine ekledi.