Tüm Çalışmalar Sağlıklı Nesiller İçin

Tüm Çalışmalar Sağlıklı Nesiller İçin
Okul Sağlığının Geliştirilmesi, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projelerinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Okul Sağlığının Geliştirilmesi, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projelerinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.  
Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan, okul yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
“Öğrencilerimizin sağlıklı yetişmesi noktasında önemli görevlerimiz var”
Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu eğitim camiasının her açıdan önemli görevler üstlendiğini ifade ederek öğretmenlerin geleceğin neslini yetiştirdiğini vurguladı. İl Müdürü Kuntoğlu, “Bizler geleceğin neslini hazırlarken sadece eğitim öğretim faaliyetleri yeterli değil. Bu neslin ayrıca sağlıklı yetişmesi noktasında da önemli görevlerimiz var. Eğitimciler olarak okullarda öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenmeyi kazandırmalıyız” dedi.
Projeler konusunda yapılan başvuruları da değerlendiren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu özellikle Beyaz Bayrak Projesi konusunda tüm okul müdürlerinin gereken hassasiyeti göstermesini istedi. Kuntoğlu, “Bu yıl özellikle Beyaz Bayrak Projesinin başvurusu konusunda merkezde bulunan okul müdürlerinden yüzde yüz katılım istiyoruz. Ayrıca projeler konusunda da bizlere bilgiler aktaran başta İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Şahin’e ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi. 
“Bizler öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz”
İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Şahin de Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak ortak projelere imza attıklarını belirterek bu projelerin uygulanması noktasında okul müdürlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. Musa Şahin, “Okul Sağlığı Projesi konusunda yeni bir uygulamaya geçildi. Bundan sonra okuldaki öğretmenlerin ve velilerin kontrolünde aile hekimliğine bire bir giderek öğrencilerimiz sağlık taramasından geçecekler. Bizler öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz. Bu noktada Beyaz Bayrak Projesi bizim için çok önemli. Bu projede okul müdürlerimize önemli görevli düşüyor. Çünkü hepimiz çocuklarımızın daha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir okulda olmasını istiyoruz” dedi. 
“Amacımız çocuklarımızı sağlık okuryazarlığı bilinciyle yetişmiş bireyler olarak görmektir”
Müdürlük olarak amaçlarının bir belge vermek olmadığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Şahin asıl hedeflerinin öğrencilerde sağlık kültürü bilincini geliştirmek olduğunu vurguladı. Şahin, “Amacımız çocuklarımızı sağlık okuryazarlığı bilinciyle yetişmiş bireyler olarak görmektir. Öğrencilerimiz nasıl ki harfleri öğrenerek okuma yazmaya başlıyorlarsa sağlık okuryazarlığı da bizler için çok önemli. Okullarımız fiziki olarak yeterli seviyede. Bu çerçevede sizden ricam proje başvurularına gereken hassasiyeti göstermenizdir” ifadelerine yer verdi. 
Konuşmaların ardından Okul Sağlığının Geliştirilmesi, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri konusunda okul yöneticilerine Hemşireler Handan Altunkan, Hatice Ekinci ile Çevre Sağlığı Teknisyeni Hüseyin Güneş tarafından bilgilendirme yapıldı.