Trabzon’da bir garip işten çıkarma olayı!

Trabzon’da bir garip işten çıkarma olayı!
“Bayramda çalışanlara müjde' başlıklı haber küpürünü sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı için önce savunması istendi, ardından da işten çıkartıldı.

Bir garip işten çıkarma olayı Trabzon'da yaşandı. Yaklaşık 8 yıldır Trabzon'da özel bir diyaliz merkezinde yardımcı personel olarak çalışan evli ve 33 yaşındaki Temel Kuduban, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir haber küpürü nedeniyle işinden oldu. Bir gazetede çıkan 'Bayramda çalışanlara müjde' başlıklı haber küpürünü paylaşan Kuduban, bu haber ve yapılan yorumlar yüzünden çalıştığı iş yerindeki müdürünün kendisi hakkında tutanak tuttuğunu ve savunmasını istediğini söyledi.

Kuduban “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bayramda çalışanlara mesai ödemesi ile ilgili gazete küpürünü sosyal medya hesabımdan paylaştım. Haberin içeriğinde ise çalışanlara Ramazan Bayramı'nda 3,5 gün 172 TL mesai ödenmesi gerektiğini yazıyordu. Ben de bu haber bizi de ilgilendirdiği için doğal olarak kendi özel sayfamda paylaştım. İş yerine gittiğimde müdür bey beni çağırdı. Bana savunmamı alacağını söyledi. 'Tutanak tuttum, imzalayacaksın' dedi. Ben de sebebini sordum. Kendisine 'İmzalayacağım yazıyı bana gösterir misin ?' dedim. Bana bu yazının içeriğini okuyamayacağımı sadece imzalamam gerektiğini söyledi. 'Ben de okumadığım evrağı imzalamam' dedim. Belki de imzayı attığım zaman bütün haklarım gitmiş olacaktı. Sonuçta 8 yıldır orada çalışıyordum. Bana hakaretler etti. Ertesi sabah işe gittiğimde ise bana 'seni işten çıkarttım' dedi. Nedenini sorunca da 'iyi niyeti suistimal ettiğin için seni işten çıkardım' ifadelerini kullandı. Sonrasında araştırdığımda benim facebook sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımım ve yapılan yorumlar nedeniyle işten çıkartıldığımı öğrendim. Ben de yaşanan bu tatsız olay nedeniyle paylaşımımı silmeme rağmen bir şey değişmedi" dedi.Kuduban, yaşadığı olay nedeniyle hakkını arayacağını ve gerekli yerlere başvuruda bulunacağını sözlerine ekledi.