Trabzon’da Bıçakla Yaralama Ve Hakaret Davasında Karar

Trabzon’da Bıçakla Yaralama Ve Hakaret Davasında Karar
Trabzon’un Beşirli Mahallesi’nde 1 yıl önce meydana gelen olayda araç yıkatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada M.G.’yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan K.B., ‘Kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına...

Trabzon’un Beşirli Mahallesi’nde 1 yıl önce meydana gelen olayda araç yıkatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada M.G.’yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan K.B., ‘Kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada K.B.’ye vurarak yaralanmasına neden olan diğer sanık M.G. ise para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan taraflar hazır bulundu. Haklarında, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve hakaret” suçlarından dava açılan sanıklar K.B ve M.G duruşmada kendilerini savundu. Mahkeme heyeti sanıklar K.B ve M.G’nin karşılıklı olarak birbirlerine hakaret ettikleri gerekçesiyle taraflara hakaret suçundan ceza vermedi. Mahkeme sanık K.B’ye “Kasten yaralama” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırırken, diğer sanık M.G ise “Kasten basit yaralama” suçundan dolayı para cezasına çarptırdı.

Olay, 5 Mart 2012 tarihinde Beşirli Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi’nde bulunan bir petrol istasyonunda meydana geldi. Araç yıkatma sırası meselesi yüzünden K.B ile M.B arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu taraflar birbirlerine hakaret ve küfürler yağdırdı. Taraflardan K.B, M.G’yi göğsünden bıçakla yaralamıştı. Yaralanan M.G de K.B’ye vurarak hafif şekilde yaralanmasına neden olmuştu.