Tortek Kursiyerlerinden Yeni Yıla Merhaba Kermesi

Tortek Kursiyerlerinden Yeni Yıla Merhaba Kermesi
Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kursiyerler, el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlerini ’Yeni yıla merhaba’ kermesi ile vatandaşların beğenisine sundu.

Kuvva-i Milliye Caddesi üzerindeki Kültür Sanat Kaldırımında düzenlenen kermes, yoğun ilgi gördü. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da eşi Aydan Tuna ile birlikte, ev mefruşatından cam füzyona, ahşap boyama, heykel, seramik, takı tasarımı, halı-kilim dokuma ve gümüş takı işlemeciliğine kadar 30 farklı branşta verilen eğitimlere katılan binin üzerinde kursiyerin yarım dönemde hazırladığı ürünlerin sergilendiği kermesi gezerek, TORTEK eğitmenlerine ve kursiyerlere başarılı çalışmalarından ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

“TORTEK ile kadın istihdamının önünü açıyoruz”

Bugüne kadar 18 bin kişinin mesleki eğitim aldığı TORTEK kursları ile bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle üreten elleri oluşturduklarını belirten Başkan Tuna, “Özellikle bayanlarımız ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar” dedi.

Tuna, el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünleri yeni yıl öncesinde düzenledikleri kermes ile sergileyen kursiyerlerin el becerilerinde kursa katıldıkları gün ile bugün arasındaki farkı görmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini de söyledi.

Hem yeni yıl hediyesi olması anlamında hem de yaptıkları ürünlerden kazanç sağlamak anlamında güzel bir kermes olduğunu ifade eden Tuna, "Dün kurslara katıldıklarında bu ürünleri yapabilecek yetenekleri yoktu ama bugün TORTEK eğitmenlerimizin nezaretinde çok güzel ürünleri yapabilme yeteneğine sahip oldular. TORTEK, meslek öğrenmenin ve üretmenin yanı sıra birbirini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurmasına vesile olan bir yapı haline geldi. Kurs merkezlerimizde emeği geçen tüm hocalarımıza ve kurslarda bu güzelliği yaşayan ve yaşatan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tuna, tüm Mersinlilerin yeni yılını da kutlayarak, 2018 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk, barış, kardeşlik ve hayırlar getirmesini diledi.