Torosların Yaylaları 30 Ağustos Konserleriyle Şenlenecek

Torosların Yaylaları 30 Ağustos Konserleriyle Şenlenecek
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yıl 95’inci yıl dönümü kutlanacak ‘Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Soğucak, Arslanköy, Yeniköy ve Ayvagediği yaylalarında düzenleyeceği konserlerle taçlandıracak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zafer Haftası etkinlikleri 25 Ağustos Cuma akşamı Soğucak Mahallesi güreş alanında gerçekleştirilecek Yudum konseriyle başlayacak. 26 Ağustos Cumartesi akşamı Arslanköy Mahallesi Başpınar Yolu Kösire mevkiinde düzenlenecek Ahmet Şafak ve 29 Ağustos Salı günü Yeniköy Mahallesi futbol sahasında düzenlenecek Mersinli İsmail’in konserleriyle devam edecek etkinlikler, 30 Ağustos Çarşamba akşamı Ayvagediği Mahallesi futbol sahasında Mustafa Yıldızdoğan’ın sahne alacağı Zafer Konseri ile son bulacak.

Ağustos ayının zafer ve kahramanlık ayı olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Tüm Mersin halkımızı milli birlik ve beraberlik duygularımızın şahlanacağı zafer konserlerimize bekliyoruz” dedi.

Türk milletinin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirten Tuna, “30 Ağustos, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milletimizin ortak mücadelesi ile başlatılan Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandığı gündür. Zafer ve kahramanlıklarla dolu Ağustos ayı, Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Toroslar Belediyesi olarak önemli gün ve haftalarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle tarih şuurunu ve geleneklerimizi genç nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz. Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıl dönümünü bu yıl da yaylalarımızda düzenleyeceğimiz zafer konserlerimizle kutlayacağız. Bu zaferi bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Yaylalarda düzenledikleri etkinlik ve şenliklerle yayla turizmini de ön plana çıkardıklarını kaydeden Tuna, “İnsanlarımız artık alışılmış kent yaşamının dışında doğayla iç içe zaman geçirmek ve sosyal faaliyette bulunmak istiyor. Yaylalarımızda yaptığımız düzenleme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizle yayla turizmimiz her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Hedefimiz, doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle yaylalarımızı her alanda tanıtabilmektir” ifadelerini kullandı.