Toroslar Belediyesinden Amatör Sportif Olta Balıkçılığına Destek

Toroslar Belediyesinden Amatör Sportif Olta Balıkçılığına Destek
Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla, Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneği’nin bu yıl ilkini organize ettiği ‘Altın Kanca 1. Amatör Olta Balıkçılığı Yarışması’, balık avı tutkunlarını bir araya getirdi.

Erdemli ilçesi Kocahasanlı Milyon Su Plajında, 2 etapta bireysel olarak yapılan yarışlar, keyifli anlara sahne oldu. 95 kişinin katıldığı ve genel kurallar, balık limit ölçüleri ile puanlama tablosunun dikkat edilerek sonuçlandırıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

İlk üçe girenlere ve en büyük balığı tutana madalya ve toplamda 10 bin TL’lik ödülün verildiği yarışmada, ilk 20’ye girenlere de çeşitli hediyeler ile organizasyona katkı sunanlara da teşekkür plaketi takdim edildi.

Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneği Başkanı Serkan Talha Koç, bu yıl ilk kez düzenledikleri ve geleneksel hale getirecekleri organizasyona katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Koç, “Etkinliğimizin amacı amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtarak sevdirmek, gelişmesine katkı sağlamak, denizlerimizdeki eko sistemin tanıtılması ve korunması için neler yapılabileceğini tespit etmektir. Tüm spor branşlarına ve sosyal projelere katkı sunan Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna, derneğimizin bu etkinliğine de destek vererek, güzel bir organizasyonunun yapılmasına vesile oldu. Kendisine yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise amatör sportif olta balıkçılığına gönül verenlerin destekçisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Deniz kentimiz Mersin’de olta balıkçılığını sevdirmeyi, yaygınlaştırmayı ve deniz kirliliğini önlemeyi amaçlayan bu yarışmayı organize eden Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneğimize ve yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyor ve dereceye girenleri de kutluyorum” diye konuştu.