Toros Üniversitesi-Mersin Barosu İşbirliği Bu Yıl Sürecek

Toros Üniversitesi-Mersin Barosu İşbirliği Bu Yıl Sürecek
Toros Üniversitesi ile Mersin Barosu arasında 3 yıl önce başlayan işbirliği bu yıl da devam edecek. Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Baro Başkanı Ali Er’in bu yıl öğrencilere ders vereceğini söyledi.

Mersin Barosu Başkanı Er, Toros Üniversitesi’ni ziyaret etti. Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarete, Baro Genel Sekreteri Hakkı Eren Mülayim, Sayman Melike Zafer Gürgen ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Günar da katıldı.

“Öğrencilerimizin deneyimli kişiler tarafından eğitilmeleri çok önemli”

Ziyarette konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir, Mersin Baro Yönetiminin, gelecekte hukukla ilgili insanların yetişmesine katkıda bulunduklarını belirtti. Baro Başkanı Er ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Özdemir, “Üniversitemiz ve Mersin Barosu ile yaptığımız anlaşma 3 yıldır devam ediyor. Bu anlaşma süreci içerisinde öğrencilerimizin kendi alanında deneyimli, işleyişi bilen kişiler tarafından eğitim görmesi çok önemli. Çünkü şikayet edilen konu; öğrencilerin teorik dersleri görüp çalışma hayatına başladıklarında hiçbir bilgi, beceri edinememeleri oluyor. Bu, ülkemiz açısından bir sıkıntı. İnsanlar ailelerinin de desteği ile o kadar okuyup emek harcıyor ama iş bulma konusunda zorluklar yaşıyor” dedi.

İş sahiplerinin, özellikle mesleki elemanlarını üniversitelerden aldıklarını dile getiren Özdemir, “Üniversiteler de bu görevi yapmayınca o zaman işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. İş bulamayan bir kesim var. Diğer yandan hiç meslekten anlamayanlar da var. Üniversite olarak bu durumu ve sizlerin de bu konuyu ciddiye almanızı önemsiyoruz. Bir önceki dönemde eski Baro Başkanımız Alpay Antmen, hocamız oldu. Bu dönemde de siz bizim hocamız olacaksınız. Bu işbirliğinin, Mersin’de örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Onun için Mersin Barosu’na içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Toros Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliğini her şekilde devam ettireceğiz”

Baro Başkanı Er de Toros Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Biz Toros Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliğini her şekilde devam ettireceğiz. Hatta daha fazla şeyler katmayı istiyoruz. Meslek Yüksekokulu Adalet bölümü ile ilgili hukuk alanında daha fazla neler yapabileceğimizle ilgili planlamalar yapacağız. Mersin Barosunun sadece meslek örgütü değil STK olması anlamında da sosyal projeleri var. Biz kadın ve çocuk haklarımız ile ilgili gerekli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili burada da gerekli konferans ve seminerlerle katkıda bulunmak isteriz” ifadelerini kullandı.