Torku Konyaspor Ülkeye Girişi Yasaklanan Joshua Mayo’nun Sözleşmesini Feshetti

Torku Konyaspor Ülkeye Girişi Yasaklanan Joshua Mayo’nun Sözleşmesini Feshetti
Türkiye Basketbol Ligi’nde Mücadele Eden Torku Konyaspor Ülkeye Girişi Yasaklanan Amerikalı Oyuncusu Joshua Mayo İle Sözleşmesini Tek Taraflı Olarak Feshetti.

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Torku Konyaspor, ülkeye girişi yasaklanan Amerikalı oyuncusu Joshua Mayo ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.
Ligde ilk yarının sona ermesinin ardından verilen arada tatil için ülkesine giden Torku Konyasporlu basketbolcu Joshua Mayo, dönüşünde kendisi için konulmuş yasak nedeniyle ülkeye giriş yapamadı. Bunun üzerine yeşil-beyazlı kulüp Amerikalı oyuncuyla yolları ayırma kararı aldı.
Kulübün internet sitesinden yapılana açıklamada, “Ligde ilk yarının sona ermesinin ardından verilen arada tatil için ülkesine giden oyuncumuz Joshua Mayo, dönüşünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koymuş olduğu yasak nedeniyle Türkiye’ye giriş yapamamıştır. Takımımızda forma giydiği 15 maçta performansından son derece memnun olduğumuz ve gelecek sezon için de kendisi ile çalışmak istediğimiz halde oyuncumuzun yaşadığı bu durum yüzünden kulübümüz hukuki ve yasal haklarını kullanarak kendisinin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiştir. Joshua Mayo’nun kulübümüzden herhangi bir alacağı da bulunmamaktadır. Antrenörümüz Aziz Bekir ile birlikte transfer komitemiz Joshua Mayo’dan boşalan oyun kurucu pozisyonu için araştırmalara başlarken, en kısa sürede takımımıza gerekli takviyenin yapılacağını duyurur, kulübümüze yaptığı hizmetlerden dolayı da Joshua Mayo’ya teşekkür eder, kariyerinde kendisine başarılar dileriz” denildi.
Torku Konyaspor’un Basın ve Medyadan Sorumlu Asbaşkanı Tunahan Turhan, yaşanan olayla ilgili bilgi vererek, “Bizler de ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Devletin bize yaptığı açıklama sadece oyuncumuz için yasak geldiği yönünde. Belli bir maddeden dolayı ülkeye girişi yasaklanmış. Bu maddeye baktığımız zaman bir çok suç giriyor. Oyuncumuz Paris’ten geldi ve kendisiyle de konuştuk. Fakat herhangi bir şey yapmadığını dile getirdi. Zaten oyuncumuzun ailesi halen buradalar. Bu durumun kısa sürede düzeltilebilir olup olmadığını araştırdık. Fakat yasağın kısa sürede kalkmayacağını anladığımız için oyuncuyla yolları ayırma kararı aldık” dedi.