Toki Başyayla’da Ödeme Şartlarını Yeniden Düzenledi

Toki Başyayla’da Ödeme Şartlarını Yeniden Düzenledi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Başyayla Belediyesi işbirliği ile ilçede yapılan 48 konutun satışına ilişkin geri ödeme şartları yeniden belirlendi.
Hak sahiplerinin geri ödeme koşullarına ilişkin taleplerini Ankara’ya taşıyan İl Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Başyayla İlçe Başkanı Ahmet İpek, kuraları çekilen konutların geri ödeme taksit sayısının yeniden değerlendirme sonucu 180 aydan 240 aya yükseltildiğini açıkladı. Müjdeli haberi belediye başkanı ile paylaşan İpek, bölge halkının talepleriyle yakından ilgilenen AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker’e de teşekkür etti. Görüşmelerde ayrıca TOKİ’nin bölgede emekliler için 500 konut yapımına ilişkin söz alınarak programa alınması sağlandı. Bu sayının talebe göre değerlendirilerek artırılabileceği de belirtildi.
(TOKİ) Toplu Konut İdaresi’nin Başyayla Belediyesi işbirliğinde geliştirdiği Başyayla Toplu Konut Projesinde Konut Belirleme Kurası sonucu hak sahipleri belirlenmiş, kura çekilişi sırasında da konut satış bedelleri yüksek bulunarak hak sahiplerinin belediyeye verdikleri dilekçelerle satış şartlarının yeniden değerlendirilmesi istenmişti. Hak sahiplerinin talepleri üzerine konuyu Ankara’ya taşıyan İl Genel Meclis Üyeleri Ali Kızılkan, Ömer Dikici ve AK Parti Başyayla İlçe Başkanı Ahmet İpek hak sahiplerinin taleplerini AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker’e ileterek bölge halkının sosyal ve ekonomik durumlarının da göz önüne alınarak ödeme koşulları ile ilgili problemlerin çözümü konusunda kendilerine destek olmalarını istediler. Konuyla yakından ilgilenen Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, İl Genel Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanı ile birlikte önce TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ile görüştü. Burada yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret eden vekiller ve beraberindekiler söz konusu konutların satış şartlarının yeniden düzenlenmesi konusunda görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Ermenek ilçesindeki Ermenek Toplu Konut Projesinde yapılan indirim ve yine Başyayla bölge halkının durumları da değerlendirilerek Başyayla Toplu Konut Projesinin 180 ay olan geri ödeme taksit sayısının 240 aya yükseltilmesi kararlaştırıldı. Görüşmelerde ayrıca evi olmayan emeklilerin ev sahibi olması için bölge halkından talep gelmesi durumunda 500 konut yapılması ve bu sayının talebe göre artırılabileceği de görüşülerek programa alınması sağlandı. 
Ankara’da kendilerini ziyaret ederek bölge halkının taleplerini AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker’e ilettiklerini, vekillerle birlikte gerçekleştirdikleri ziyaret ve görüşmelerle Başyayla Toplu Konut Projesinde 180 ay olan geri ödeme taksit sayısının 240 aya yükseltilmesinin hak sahiplerini önemli ölçüde rahatlatacağını ifade eden AK Parti Başyayla İlçe Başkanı Ahmet İpek, Milletvekilleri Konuk ve Şeker’e teşekkür etti. İpek konuyla ilgili müjdeli haberi Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu’ya da Ankara’da iken ulaştırdı. 
Mazbatalarını alır almaz çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk da yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Biz 7 Haziran seçimlerinin ardından mecliste komisyonlar kurulmamış olmasına, koalisyon hükümeti kurulamamasına rağmen Karaman’ın işlerinin gecikmemesi için bahane üretmedik, iş üretme gayretinde olduk. Karaman’ın projelerinin takipçisi olduk, meselelere çözüm üretmeye çalıştık. 1 Kasım seçimleriyle birlikte bölge halkının taleplerinin değerlendirilmesi konusunda da çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu anlamda seçim kampanya döneminde bütün ilçe ve köylerimizi ziyaret ederek bölge halkının taleplerini not ettik. Şimdi bu taleplerin değerlendirilmesi ve sonuca kavuşturulması için çaba sarf ediyoruz. Bunlardan biri de Taşeli bölgemizde yer alan Başyayla ilçemizde TOKİ ve Belediye işbirliğinde gerçekleştirilen ve kura çekilişiyle hak sahipleri belirlenen Başyayla Toplu Konut Projesinin geri ödeme şartlarının yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerdi. Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve İlçe Başkanımızın konu hakkında bizleri bilgilendirmesi sonucu meselenin çözümü için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bölge halkının sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alınarak bu konuda TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu 180 ay olan geri ödeme taksit sayısı 240 aya yükseltilmiş ve Ermenek Bölgesindeki Toplu Konut Projesindeki konutların fiyatında da indirim yapılarak bu bölgedeki konut fiyatlarında denge sağlanmıştır. TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşmelerin bir başka içeriği de evi olmayan emekliler için TOKİ tarafından bölgede 500 konut yapılmasıyla ilgiliydi ve bu konuda gelecek taleplerin değerlendirilmesiyle sayının artırılabileceği sözü alınarak programa alınması da sağlandı. Böylece seçim beyannamemizde yer alan emeklilere uygun koşullarda yapılacak konut sözüne ilişkin de önemli bir adımı atmış olduk. Bizler Karaman Milletvekilleri olarak konuya gösterdikleri hassasiyet, hemşehrilerimizin meselesinin süratle çözümü konusunda sergilediği irade için TOKİ Başkanımız Sayın Ergün Turan’a ve bölgedeki hemşehrilerimizin meseleleriyle yakından ilgilenen Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize ve İlçe Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde iki kez emanetini aldığımız hemşehrilerimizin üzerimize yüklediği sorumluluğun farkındayız ve önümüzdeki süreçte de var gücümüzle bu sorumluluğun gereğini yerine getirme çabasında olacak, bölgemiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise bölge halkının talepleri ve sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Taşeli bölgemizin sosyal ve ekonomik yapısı belli. TOKİ bölgede gerçekleştirdiği çalışmalarla hemşehrilerimizin uygun ödeme koşullarında ev sahibi olması için gerekli çalışmaları gerçekleştirmiş ancak konutların geri ödeme konusundaki şartlarının daha da iyileştirilmesi için bölge halkının talepleri olmuştu. Bu konudaki girişimlerimizle TOKİ Başkanımızında konuya gösterdiği duyarlılıkla şartlar yeniden gözden geçirildi ve hak sahiplerinin geri ödeme koşulları yeniden düzenlendi. Başta TOKİ Başkanı Ergün Turan olmak üzere konuya hassasiyet gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.