Tıraş; Göç, Suçu Tetikliyor

Tıraş; Göç, Suçu Tetikliyor
Mersin Barosu avukatlarından Hilmi Tıraş, Mersin’in Türkiye’de en fazla göç alan illerin başında geldiğini belirterek, “Hızla artan göç, çocuğun suça yönelmesinin en büyük nedenlerin başında geliyor" dedi.

Mersin Barosu, merkez ve ilçelerdeki tüm liselerde, öğrencileri ‘suç sayılan davranışlar’ konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Mersin Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, ’Çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri, tiyatro oyunu ve diğer projelere ilişkin’ protokol kapsamında, çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmalarının üçüncüsü Erdemli Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in katıldığı ve avukat Tülay Sevgi Tunalı Can tarafından hazırlanan, ’Yargıtay kararları ışığında, çocukların okulda ve günlük yaşamlarında birbirlerine göstermiş oldukları ve Türk Ceza Kanunu anlamında da suç teşkil eden davranışlar’ ve ’Suç sayılan olumsuz davranışların hukuki sonuçları’ konulu eğitim çalışması, avukat Hilmi Tıraş’ın sunumuyla gerçekleşti.

Tıraş, Mersin’in Türkiye’de en fazla göç alan illerin başında geldiğini belirterek, “Hızla artan göç, çocuğun suça yönelmesinin en büyük nedenlerin başında geliyor. Göç ile kentlere yerleşen aileler, çevre değişikliğinin yanı sıra iş, konut, yalnızlık, uyum, şiddet gibi birçok zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Gerek eğitim, gerekse sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesinde yaşanan yetersizlikler, çocuklarımızı maalesef suça yöneltmektedir. Suç işleme yaşının düşük olduğu kentimizde bizlere düşen görev, bu konuda öğrencileri eğitmektir" dedi.