Teröristin Cenazesi Sahip Çıkan Olmayınca Kimsesizler Mezarlığına Gömüldü

Teröristin Cenazesi Sahip Çıkan Olmayınca Kimsesizler Mezarlığına Gömüldü
Mersin’de dün sabah saatlerinde 50. Yıl Polis Merkezi’nin önünde bombalı eylem hazırlığındayken vurularak etkisiz hale getirilen terörist Abdulkadir Alsebaee’nin cenazesine kimse sahip çıkmayınca, cenaze kimsesizler mezarlığına gömüldü.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah 08.15 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi 50. Yıl Polis Merkezi’ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahsa polis ekipleri "dur" ikazında bulundu. Ancak "dur" ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam eden şahıs, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirildi. 19 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir Alsebaee olduğu öğrenilen şahsın üzerinde bomba yeleği bulundu. Olay yeri inceleme ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından teröristin cesedi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis merkezi önünde nöbet tutan polis memurunun dikkati sayesinde büyük bir facia önlenirken, yapılan incelemede teröristin üstünden 5 kiloya yakın patlayıcı ele geçirildi.

Teröristin, DEAŞ’ın uyuyan hücrelerinden biri olduğu ve 3 yıl önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Teröristin Suriye’de iken kafasının sol tarafına isabet eden şarapnel parçası dolasıyla yaralandığı ve uzun süredir Mersin’de fizik tedavi gördüğü de öğrenildi. Çok sayıda bilye ile güçlendirildiği tespit edilen patlayıcının cinsinin ise yapılan kriminal incelemesi sonrası belli olacağı ifade edildi.

Bugün Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde işlemleri tamamlanan teröristin cenazesini ise hiçbir yakını almadı ve sahip çıkmadı. Polis ekipleri cenazeyi alarak Güneykent Mezarlığı’na götürdü. Terörist, mezarlık çalışanlarının açtığı kimsesizler mezarlığına gömüldü.