Temaddan Zeytin Dalı Harekatına Destek

Temaddan Zeytin Dalı Harekatına Destek
Türkiye Emekli Astsubay Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vererek, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün güç odaklarımızı her alanda birleştirme günüdür. Kanımız ve canımız vatanımıza feda olsun" dedi.

TEMAD İl Başkanı Kur ve Yönetim Kurulu, Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen ve devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Dernek binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) destek veren emekli astsubaylar, askerler için dua ettiler. Burada üyeler adına açıklama yapan Başkan Kur, bugünde devletin ve milletin emrinde canlarını vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "Tarihi sayısız kahramanlıklarla dolu TSK, hudut güvenliğimizi ve bölgedeki istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesindeki teröristleri temizlemek ve etkisiz hale getirmek için uluslararası TSK omurgasını teşkil eden astsubay camiası tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde yarın da tüm teşkilat yapısıyla devletin, milletin emrinde olup gerektiğinde canını, kanını vermeye hazırdır. Bizler şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklar üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Devletimizin meşru müdafaa hakkı olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın tek hedefi bölgeyi kana bulayan, mazlumlara zulmeden ve ülkemizi tehdit eden teröristlere karşıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde planlar yapılarak oynanacak üçüncü dünya ülkesi değildir. Yedi düvele karşı koyan ordumuzun Allah’ın izniyle bu operasyondan zaferle döneceğinden şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Bugünlerin birlik günü olduğunun altını çizen Kur, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün güç odaklarımızı her alanda birleştirme günüdür. Afrin Harekatındaki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilerim. Allah’ımızın ordumuzu muzaffer kılmasını canı gönülden niyaz ederim" ifadelerini kullandı.