Telefon Gaspçılarına 8 Yıl Hapis

Telefon Gaspçılarına 8 Yıl Hapis
Taksim’de, Bulgaristan uyruklu bir kişinin telefonunu bıçak tehdidiyle gasp eden iki zanlı, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 12 Aralık 2004 yılında Taksim’de meydana geldi. İddiaya göre, Zhanat Kabylkakov Gezi Parkı’nda bankta...

Taksim’de, Bulgaristan uyruklu bir kişinin telefonunu bıçak tehdidiyle gasp eden iki zanlı, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 12 Aralık 2004 yılında Taksim’de meydana geldi. İddiaya göre, Zhanat Kabylkakov Gezi Parkı’nda bankta otururken, bu esnada Gökhan K. (29) ile arkadaşı Murat I. Kabylkakov’un yanına yaklaşıp, “Mehmet Bey ne yapıyorsun?” dedi. “Ben Mehmet değilim” diyen Kabylkakov’u zorla metruk binaya götüren iki şüpheli, burada bıçak zoruyla mağdurun cep telefonuyla 15 TL’sini gasp etti. Olaydan sonra kaçan zanlılar, bir gün sonra polis tarafından yakalanırken, mahkemeye çıkarılan şüpheliler cezaevine gönderildi. 4 ay sonra cezaevinden çıkan Gökhan K. ile Murat I.’nın cezaları Yargıtay tarafından onanırken, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan K. Fatih’teki adresinde yakalanıp mahkemeye sevk edildi. Kayıp olan Murat I. ise aranıyor.