Tekvandoda Ali Şahin Dünyanın En İyi Antrenörü Seçildi

Tekvandoda Ali Şahin Dünyanın En İyi Antrenörü Seçildi
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, yaklaşık 52 bin kişinin katıldığı anket sonucunda...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, yaklaşık 52 bin kişinin katıldığı anket sonucunda 2014 yılında dünyanın en iyi antrenörü seçildi.
Dünyanın en çok takip edilen tekvando sitelerinden MasTKD’nin 2014 yılının en iyilerini belirlemek için düzenlediği ankette yaklaşık 52 bin kişi oy kullandı. Antrenör-Erkek Kategorisinde yüzde 23’lük oy oranıyla ilk sırada Ali Şahin yer aldı. İkinci yüzde 22’lik oy oranıyla Meksika Milli Takımı’nın Güney Koreli Antrenörü Bang In Young olurken, yüzde 18’lik oy oranıyla Rusya Milli Takımı’nın Antrenörü Stanislav Khan ise üçüncü oldu.
HEDEF 2016 RİO DE JANERİO OLİMPİYATLARI
Öğretim Görevlisi Ali Şahin yaptığı açıklamada, “2012 yılında zirve yapan Türk tekvandosunun başarılarını artırarak, bu sporu daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Uzun yıllar süren planlı çalışmalarımızın karşılığını 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak almıştık. Şimdi bu başarıları korumak ve daha ileriye götürmek istiyoruz. 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları için süre azalıyor. Bu doğrultuda 2015 yılını en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizi en iyi şekilde temsile devam etmek istiyoruz” dedi.
SPORCULAR VE TAKIMLAR DA SEÇİLDİ
Düzenlenen ankette Tekvando’da 2014 Yılında En İyi Bayan Sporcu İspanya’dan Eva Calvo Gomez, En İyi Erkek Sporcu Man of Isla’dan Aaron Cook, En İyi Bayan Antrenör Fransa’dan Myriam Baverel, En İyi Bayan Takımı Fransa, En İyi Erkek Takımı Meksika seçilirken, En İyi Bayan Hakem ödülüne Libya’dan Julie Dib, En İyi Erkek Hakem Ödülüne ise Avustralya’dan Maher Magableh layık görüldü.