Teknokent Karaman İçin Önemli Bir Fırsattır

Teknokent Karaman İçin Önemli Bir Fırsattır
Karaman'ın marka şehir olması yolunda büyük önem arz eden Teknokent Projesi hayata geçiriliyor.

Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi için yapılan başvuru,  Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından olumlu sonuçlandı.
    Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen Teknokent, Organize Sanayi Bölgesi'nde 24 bin 35 m2’lik bir alana kurulacak. Yapılan başvurunun olumlu sonuçlanması ile projede önemli bir mesafe kat edildi.
    Teknokent konusunda bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Karamanımızın geleceği adına, marka şehir olması yolunda önemli projelerden birisi olan Teknokent projesinde, yapılan başvuru sonucunda “Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi”nin kurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu’nun 2015/7734 sayılı Kararı, 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Teknokent ile Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite arasında bir köprü kurularak; vasıflı eleman artışına katkı sağlanmış olacaktır. İş imkânlarının arttırılarak beyin göçünün engellenmesi, Sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artırılması gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan Teknokent, Karaman için önemli bir fırsattır."