Tekliden Mersine 25 Yeni Yatırım Müjdesi

Tekliden Mersine 25 Yeni Yatırım Müjdesi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin’de önümüzdeki günlerde 25 yeni yatırım yapılacağını belirterek, bu firmaların en az 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

MTOSB Başkanı Tekli, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ’İnsan Yönetimi ve Liderlik Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılışında bir konuşma yapan Tekli, Mersin’e yeni sanayi alanları kazandırmak için MTOSB Yönetim Kurulu ile birlikte mücadele ettiklerini kaydetti. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu’nun (OSBÜK) aldığı karar gereği 312 OSB’nin yönetim kurulunda görev aldığını dile getiren Tekli, “312 OSB’de yaklaşık 50 bin sanayicimize, aldığımız görevler doğrultusunda faydalı olabilecek ortam yaratma amacıyla çalışıyoruz. Mersin’de de MTOSB Yönetim Kurulu olarak sanayicilerimizin daha iyi bir ortamda üretim yapması için çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasında Mersin’e yapılacak yeni yatırımların müjdesini de veren Tekli, “İlimizde kısa bir süre içerisinde yaklaşık 750 bin metrekare alan içerisinde 25 firmanın temel atma olayı söz konusu. Bu kapsamda en az 5 bin kişinin çalışacağı ortamın sağlanması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ortamın sağlanması için bizlere destek olan başta Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve Mersin Valimiz Ali İhsan Su’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler şu anda yaptığımız çalışmalarla özellikle kentimize yeni istihdam alanları yaratma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Bir diğer uğraşlarının ise eğitim olduğunu vurgulayan Tekli, “Şu an ülkemiz eğitim konusunda ciddi bir reform oluşturmaya başladı. Biz Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimi olarak, insanlara yeterli çalışma alanları yaratmak, fabrikalarımızı kurumsallaştırmak ve eğitim alanlarının geliştirilmesi için ortak çalışmalara her zaman açığız” ifadelerini kullandı.