Tehlike Başlayınca Ameliyat Oldu

Tehlike Başlayınca Ameliyat Oldu
Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve bir fabrikada İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Yeşim Tekniker, fazla kilo sorunu sağlığını olumsuz etkilemeye başlayınca tüp mide ameliyatı oldu. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi yaptı.

Yürürken zorlanıyordu

Uzun süredir yaşadığı kilo sorunundan defalarca denediği spor ve diyetle kurtulamayan 50 yaşındaki Yeşim Tekniker’in vücut ağırlığı 114 kiloya ulaştı. Şeker hastalığı olan Tekniker, erken yorulma, yürürken zorlanma ve iş seyahatlerinde güçlük çekme gibi sıkıntılar da yaşamaya başladı. Tüp mide ameliyatı olmaya karar veren evli ve 1 çocuk annesi Yeşim Tekniker, yaptığı araştırmaların ardından Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi.

Hedefi 70 kilo

Yeşim Tekniker’in tüp mide ameliyatını Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi gerçekleştirdi. Operasyonda Tekniker’in mide fıtığı ameliyatı da yapıldı. Ameliyattan kısa süre sonra yürümeye başlayan Tekniker üçüncü gün taburcu edildi. Tekniker, hedefinin 70 kiloya inmek olduğunu belirtirken, “Kilo yüzünden sıkıntılarım başlamıştı. İlerleyen yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşacağımı biliyordum. Bu yüzden tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim” dedi.