Tavuk Kafesleri Altından Kaçak Sigara Çıktı

Tavuk Kafesleri Altından Kaçak Sigara Çıktı
Aksaray’da bir kamyonete operasyon düzenleyen polis, tavuk kafeslerinin altına yapılmış özel zula bölmede 15 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.Operasyon, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, Doğu illerinden...

Aksaray’da bir kamyonete operasyon düzenleyen polis, tavuk kafeslerinin altına yapılmış özel zula bölmede 15 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Operasyon, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, Doğu illerinden Batı illerine kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Aksaray Adana Karayolu üzerinde pusuya yattı. Plakası önceden belirlenen kamyoneti bekleyen KOM ekipleri, K.O. (25) idaresindeki 35 KTY 002 plakalı kamyonetin gelmesi üzerine takibe başladı. Bir süre takip yapan KOM ekipleri kamyonetin Aksaray’a girmesi üzerine operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda yakalanan kamyonet aranmak için KOM noktasına çekildi. Üzerinde tavuk kafesleri yüklü kamyonette yapılan aramada, aracın kasasının tabanına yapılmış ve dikkat çekmemek için tavuk kafesleri ile gizlenmiş özel bir zula bölme tespit edildi. Vidaları tek tek söken KOM ekipleri, kısa sürede zula bölmeyi ortaya çıkartırken, zulada toplam 15 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaralar polis ekiplerince toplanırken, sürücü K.O. ve yanında bulunan A.T. (26) gözaltına alındı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.