Taşkale Eski Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yeşildal Vefat Etti.

Taşkale Eski Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yeşildal Vefat Etti.
Taşkale Eski Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yeşildal Vefat Etti. Cenazesi bugün ikindin namazından sonra Musalladan kaldırılacak ve Karaman Mezarlığına defnedilecek.
Karamanʹın Taşkale Beldesi Eski Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Yeşildal (68) Vefat Etti. Cenazesi İkindin Namazından Sonra Kalkacak.

28 Mart seçimlerinde Anavatan Partisinden Taşkale Belediyesine aday olan Taşkale Sevdalısı, Koca Reis, Sarı Bekçiʹnin oğlu Hasan Hüseyin Yeşildal, Taşkaleʹye hizmet için yerel seçimlerde yeniden Anavatan Partisinden başkanlığa aday olmuştu.

HASAN HÜSEYİN YEŞİLDAL KİMDİR?

1941 yılında Taşkaleʹde doğdu. İlköğrenimimi Taşkaleʹde Bitirdi. 1954-1955 öğretim yılında Mersin Astsubay Okuluna kayıt oldu. 1957-1958 yılında mezun oldu. İki yıllık branş eğitimi için Ankara Dışkapı Ordudonatım Okuluna kayıt oldu. 30 Ağustos 1960 ‘da Astsubay olarak Orduya katıldı.

Yurdumuzun çeşitli yerlerinde ve Kıbrısʹta görev yaptı. 19 Kasım 1979  yılın da kendi isteğimle emekli olduktan sonra Karamanʹa yerleşti. 2 Mart 1982 tarihinde Taşkale Belediye Başkanlığına atandı.

Mart 1984 Yerel seçimlerinde aday olarak tekrar Belediye Başkanlığına seçildi. Taşkaleʹde üç dönem Belediye Başkanlığı yaptı.

2004 Seçimlerinde Anavatan Partisiʹnden tekrar belediye başkanı aday oldu. Fakat bu defa seçimi Hayrettin Ömer Güneş, kazandı. 

2009 seçimlerinde H. Ömer Güneş aday olmayınca tekrar Anavatan Partisinden Taşkale Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.