Tarsus Gençlik Kampı, Engellileri Ağırladı

Tarsus Gençlik Kampı, Engellileri Ağırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli 15 öğrenciyi aileleriyle birlikte Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Engelli gençler, 5 gün boyunca doğayla iç içe tatil yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan ve gençlerin doğa ile iç içe bir ortamda hem eğlenmelerini hem öğrenmelerini hem de sosyalleşmelerini amaçlayan gençlik kampı, 10. döneminde engelli öğrencileri doğayla buluşturdu. Engelli bireylere özel el işi kursları, sosyal etkinlikler, defileler, geziler, konserler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri kamp hayatı ile tanıştırarak, onlara doğa ile iç içe bir tatil imkanı sağladı.

15 engelli öğrenci ve ailesinin beş gün boyunca bir araya geldiği Tarsus Gençlik Kampı’nda doğa ile buluşan çocuklar, kamp yapmanın keyfini çıkardı. Engelli bireyler, kamp boyunca çeşitli sosyal aktiviteler ile hem keyifli hem de kaliteli zaman geçirdi. Sabah sporu ve kahvaltısı ile başlayan kamp, öğrencilerin sosyalleşme adına gerçekleştirdikleri etkinliklerle gün boyu devam etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından oynanan orta oyununu izleyen engelliler, kamp programı kapsamında bocce, dart, basketbol ve futbol gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra müzikli gösterilerde de yer aldı. Birlikte şarkılar söyleyerek, geleneksel sokak oyunları oynayan engelli bireyler, step gibi dans gösterileri ile yeteneklerini de sergiledi.

Unutamayacakları bir kamp tatili yapan öğrenciler, kamptan ayrılmak istemediklerini ve her zaman kamp yapmak istediklerini dile getirdiler.

Kamp sayesinde çocuklarının eğlenmesi ve sosyalleşmesinden mutluluk duyduklarını belirten veliler ise engellileri her alanda toplumla kaynaştıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine teşekkür etti. Engellilere yönelik etkinliklerin devamının geleceğinden emin olduklarını dile getiren veliler, çocuklarının yüzlerine yansıyan mutluluğun kendilerini de mutlu ettiğini ifade ederek, son derece memnun olduklarını söylediler.