Tarımsal İşletme Danışmanlığı(TİD) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tarımsal İşletme Danışmanlığı(TİD) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bakanlığımız; taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla "Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD)" olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçmiştir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) Bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK, İl Müdür Yardımcımız Baran Yavuz YÜREKLİ,  İlçe ve Şube Müdürleri,   Tarımsal İşletme Danışmanı olarak İl ve İlçelerde görevli Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler katılmışlardır. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Orhan ÖZÇALIK, taşra teşkilatının çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından yeni bir çalışma modeli olarak, işletme bazlı Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)’nın başlatıldığını ifade ederek, bu model kapsamında, her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok Ziraat Mühendisi ve/veya Veteriner hekim görevlendirilmesi, ayrıca Ziraat Teknikeri/Teknisyeni ve Veteriner Sağlık Teknikeri/Teknisyeni ile diğer personelden uygun görülenlerin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilecektir. İşletme bazlı bu yeni modelde çalışacak personelimiz; eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, bitki sağlığı ve üretimi, destekleme ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme görevlerinin yanı sıra ihtiyaç halinde İl veya İlçe Müdürlüklerimiz tarafından verilecek diğer görevleri de yürüteceklerdir dedi.
 İl Müdürü ÖZÇALIK konuşmasında; “Personelimiz işletmeleri değişik zaman aralıklarında ve gerekli gördüğünde ziyaret edecek, sorunları yerinde görecek. Bilgi aktarımında bulunacak. Çiftçilerimizde ihtiyaç halinde bu danışmanlarını gerektiğinde telefonla arayarak ya da bizzat işyerine gelerek danışmanlarıyla görüşme sağlayabilecek. Bu şekilde çiftçilerimizin sorunlarının çözümü ve gerekli bilgi transferi daha pratik ve daha hızlı olacak. Uygulama yeni başladığı için mutlaka bazı sorunlar yaşanabilir, ancak bu modelin faydalı olacağına inanıyorum Karaman İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin bu sistemden daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanmaları için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda personelimizin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” dedi.
30 Kasım 2016 tarihinde yapılan toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Adem TAŞÇI Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeli hakkında bir sunum yaparak, bu yeni çalışma modeli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantı katılımcıların soru ve önerileriyle, uygulamada karşılaşılan sorunların paylaşılması ile sona erdi.