Tarihi ve Kültürel Mirasımız Mescid-i Aksa İçin Ziyaret Etti

Tarihi ve Kültürel Mirasımız Mescid-i Aksa İçin Ziyaret Etti
Mirasımız Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammet Demirci, Cihannüma Derneği başkanı Cahit Suci ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci derneğin kuruluş amacını ve yapmış oldukları faaliyetler hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgi verdi.  Muhammet Demirci, “ Derneğimiz, Kudüs,Mescid-i Aksâ ve Osmanlı Devleti’nin bölgeye vakfettiği tarihi ve kültürel mirası korumak ve bu mirasın önemi konusunda halkımızı bilinçlendirmek amacıyla 2008 yılında kurulmuştur. Mirasımız Derneği olarak Kudüs ve civarında bulunan Osmanlı dönemine ait tarihi cami, mescit, ev, imarethane, çeşme, çarşı ve daha birçok yapı ile birlikte ilk kıblemiz mübarek Mescid-i Aksâ’nın bakım ve onarım çalışmaları, yoksul Kudüslü Müslümanların desteklenmesi ve Türkiye’de Kudüs bilincinin arttırılmasına yönelik projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, son yaşananlarla birlikte tarihten günümüze Kudüs’ün Müslümanlar için önemli olduğunu dile getirerek geçmişte tüm dinlerin barış içerisinde yaşadığı kutsal toprakların İsrail işgali ile çözümü zor sıkıntı, insan hak ve hürriyet ihlallerine yol açtığını söyledi. Kuntoğlu, “Kudüs tüm medeniyetlerin ve peygamberlerin ortak mirasıdır. Bu mirasa elimizden geldiğince sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaret, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci’nin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Mescid-i Aksâ’nın minyatürünü ve tablosunu hediye etmesi ile sona erdi.