Tapu Kadastro Müdürü Kozlu’dan Başkan Akkaya’ya Ziyaret

Tapu Kadastro Müdürü Kozlu’dan Başkan Akkaya’ya Ziyaret
Konya’nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yapılacak olan kadastro yenileme projesi kapsamında Tapu Kadastro Konya İl Müdürü Bahattin Kozlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.Ziyarete Kozlu’nun yanı sıra Akşehir Tapu...

Konya’nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yapılacak olan kadastro yenileme projesi kapsamında Tapu Kadastro Konya İl Müdürü Bahattin Kozlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.
Ziyarete Kozlu’nun yanı sıra Akşehir Tapu Müdürü Ender Tüylü, Akşehir Kadastro Birimi Yetkilisi Mehmet Yüksel, Tuzlukçu AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Osman Atan ve firma yetkilileri katıldı. Ziyarete gelen heyet Başkan Akkaya’nın makamında bir toplantı yaptı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Akşehir’e bağlı bir kısım birimlerde daha önce yapılmış olan 3402 sayılı kadastro kanununun 22. Maddesinin a fıkrası uyarınca kadastro yenileme çalışmalarına ilave olarak, ikinci ihale Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir. KDV dahil bedeli 2,235,031 TL olan proje sözleşme aşamasında olup ihaleyi alan KAD-TEM Mühendislik Müteahhitlik A.Ş. tarafından en kısa sürede çalışmalara başlanacaktır. Proje kapsamında Akşehir’e bağlı Kuruçay, Adsız, Engilli, Gölçayır, Değirmenköy, Ulupınar, Yeniköy, Çakıllar, Reis, Ortaköy, Yazla ve Tipiköy mahalleleri ile Tuzlukçu İlçesi’ne bağlı Aşağı, Orta, Yukarı ve Pazar mahalleleri olmak üzere toplam 16 mahallede 239230.29 dönüm yüzölçümüne sahip 43005 adet taşınmazın kadastro paftalarının yenilenmesi planlanmıştır. 22-a uygulamaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün modernizasyon projesi kapsamında tapulama, kadastro ve bunlara ait değişiklik işlemlerine ilişkin sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılması işlemlerini içeren kapsamlı bir süreç olup; kadastro paftalarının altlık oluşturması hedeflenen altyapı ve kalkınma projelerinin hızlı ve doğru bir şekilde uygulanması, tarımsal alanlarda planlanan yatırım ve projelere altlık oluşturmak, ayrıca kadastro birimlerince yerine getirilmek istenen değişiklik işlemleri (ifraz, tevhid, yola terk, aplikasyon, cins değişikliği, imar uygulamaları, kamulaştırma, toplulaştırma v.s.) ile mahkemelerin, icra daireleri ve diğer kurumların mülkiyete yönelik taleplerinin karşılanmasında ve taşınmaz ihtilaflarının çözümünde zaman ve kaynak tasarrufu sağlamaktadır. 22a uygulaması taşınmazlara ait kadastro sırasında ölçülen sabit sınırlardan zeminde mevcut olanların yeni teknolojik imkanlarla ölçülmesi, mevcut olmayan ya da değiştiği tespit edilen sınırların ise kadastro paftası ve buna altlık olan teknik belgelerine dayanılarak yeniden oluşturulması ve elde edilen kesin koordinat değerleriyle paftalarının yeniden çizilip yüzölçümlerinin tekrar hesaplanmasını kapsayan bir süreç olup; kadastro haritalarının güncel ihtiyaçlara cevap verebilmesi açısından vazgeçilmez bir uygulamadır” denildi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da bu kadastro yenileme projesinin hayata geçirilmesinde verdiği desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’na Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’e, Kadastro Daire Başkanı Güngör Güzel ve Tapu Kadastro Konya İl Müdürü Bahattin Kozlu’ya teşekkür etti.