Tanju Güvendiren'den iddialara cevap

Tanju Güvendiren'den iddialara cevap
Tanju Güvendiren, ortaya atılan yalanlara, “Asıl korkuları Saadet Partisi’nin yükselişi. Ben hayatım boyunca orada hiç savcılık yapmadım. Bazı çevreler tarafından ortaya atılan iddiaların tam aksine, MGV yöneticileri hakkında verilen tutuklama kararını reddettim” karşılığını verdi.

Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı emekli Hâkim Tanju Güvendiren, bazı çevrelerin kendisi hakkındaki kirli algı operasyonlarına karşı tüm gerçekleri gazetemize anlattı. Güvendiren, bu iddiaların Saadet Partisi’nin önünü kesmek için ortaya atıldığını kaydederek, hepsinin hayal ürünü ve yalandan ibaret olduğunun altını çizdi. Gazetemize önemli açıklamalarda bulanan Güvendiren, “Saadet Partisi beni aday göstererek onurlandırmıştır. İnşallah ilk fırsatta bu ödüllendirmeye ve taçlandırmaya bütün kalbimle cevap vermek istiyorum. Genel başkana ve tüm parti teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Ben milli bir adamım. Bu parti hem milli hem yerlidir. O yüzden Saadet Partisi’nde aday oldum. Milli Görüş Hareketi’nin lideri Necmettin Erbakan benim kadim dostumdur. Onun hakkında söze gerek yok” diye konuştu.

SAADET PARTİSİ’Nİ YIPRATMAK İSTİYORLAR
Güvendiren, gazeteler, televizyon kanalları ve sosyal medyada hakkında çıkan iddialara yanıt vererek, bu tür spekülasyonların özel görevli trollerin işi olduğunu söyledi. Güvendiren, “Yıldızı parlayan, iktidara alternatif olan, halkını hakkını ve hukukunu savunan bir parti geliyor. Kendileri için bu tehlikeyi gördüler. Ama Türkiye için büyük mutluluk. Benim üzerimden Saadet Partisi’ni yıpratmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE YALANLARA VERDİĞİ CEVAP
28 Şubat döneminde Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde savcı olmadığının altını çizen Güvendiren, 28 Şubat döneminde Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde hâkim olduğunu söyleyerek, yalanı yandaş trollerin yüzüne çarptı. Güvendiren, “Ben hayatım boyunca orada hiç savcılık yapmadım. Bunlar gerçek dışı iddialar. Bunun 28 Şubat ile ilgili bir alakası yok. 28 Şubat daha olmamış. Bu yöntemle hile yapıyorlar. Hile yoluyla yükselen yıldız ve halkın derdine tercüman olan Saadet Partisi’ni yıpratmak istiyorlar. Ben buna katiyen müsaade etmeyeceğim. Zaten Saadet Partisi buna müsaade etmeyecek” dedi.
 
28 ŞUBAT KARARLARININ İÇİNDE YER ALMADIM
Bazı çevreler tarafından ortaya atılan iddiaların tam aksine Güvendiren, Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) yöneticileri hakkında verilen tutuklama kararını reddettiğini de söyledi. Güvendiren, “MGV ile ilgili de TCK’nın 146’ncı maddesine göre anayasal düzeni değiştirmekten geldiler. Ben hâkimim. Önüme gelen karara bakarım. MGV suçsuz halde tutuklamam mı gerekiyordu. 28 Şubat kararlarına yönelik hiçbir çalışmanın içinde yer almadım. Ben kimsenin saçı, sakalı, türbanı ile ilgilenmedim” diye konuştu.
 
SAADET’İN YÜKSELİŞİNDEN KORKUYORLAR
Emekli Hâkim Tanju Güvendiren, Saadet Partisi’nin yükselişinden korkanlar tarafından iddiaların ortaya atıldığını da belirterek, “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun milli duruşunun önünü kesmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.