TAYYİP ERDOĞANʹDAN MİLLİ GÖRÜŞ AÇILIMI

TAYYİP ERDOĞANʹDAN MİLLİ GÖRÜŞ AÇILIMI
Tayyip Erdoğanın Açılımı sadece Kürtlerle kalmıyor.

Şu son 1 aydır Başbakan Erdoğan Milli Görüş kesiminin yıllardır istediği çalışmaların bir kısmını yapmaya niyetlenmesi acaba açılım sadece “Kürt” açılımı değil de “Milli Görüş” açılımı da mı yapıyor sorusunu akıllara getirmeye başladı.

Başbakan Erdoğan’ın Ak Parti Kongresinde “Ahmet Yeseviʹsiz, Hacı Bektaşʹsız, Pir Sultanʹsız, Hacı Bayram Veliʹsiz Türkiyeʹnin öksüz ve dayanaksız kalacağını belirten Erdoğan, daha sonra şu örnekleri sıraladı: "Yunus Emreʹsiz Türkiye dilsiz, Mevlânâʹsız Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkirazʹa kulak vermeyen Türkiye türküsüz kalır. Tatyos Efendiʹyi yok sayan besteler yarım kalır. "Hoşçakalın İki Gözüm" diyen Ahmet Kayaʹya vefa göstermeyen şarkılar eksik kalır. Mehmet Akifʹsiz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmetʹsiz Türkiye eksik sayılır. Görüşlerini kabul edersiniz etmezsiniz ama Ahmed-i Haniʹsiz, Bitlisli Said Nursiʹsiz bir Türkiyeʹnin maneviyatı noksan kalır."  Bu sözler gerçekten Ak Parti’nin çok ciddi bir açılım içerisinde olduğunun belgesidir. 
 

 

Hacı Bektaş’ı ve Sabahat Akkiraz’ı anarken Alevilere,
Hacı Bayram Veli’yi anarken Dindarlara,
Tatyos Efendi’yi anarken Ermenilere,
Nazım Hikmet’i anarken Solcu kesime

Ahmet Kaya’yı anarken Sol kesimli Kürtlere,

Ahmed-i Hani ve Said Nursi’yi anarken Sağ kesimli Kürtlere

Mehmet Akif Ersoy’u anarken Tüm muhafazakâr kesime
 
*************************************
 

Başbakan Erdoğan’ın Edebiyat’ı iyi bildiğini insanları etkileme sanatını en iyi kullanan Başbakan olduğunu herkes bilir. Ama burada farklı bir çalışma var, çünkü laf yerine icraatları da görür gibiyiz.

Milli Görüş Lideri Prof Dr. Necmettin ERBAKAN, 1974’de Ecevit ile yaptığı koalisyon da Arabayla Hac’a gitme yasası çıkarmış ve o sene Türkiye’den 250 bin kişi Hac vazifesini yerine getirerek tarihi rekoru kırmıştı.

İşte bu noktadan baktığımızda, Tayyip Erdoğan Laf söyleyerek Milli Görüş kesimini ikna edemeyeceğini bildiği için bunu icraatla göstermek istedi. Ve şimdi çıkardığı bir yasa ile Erbakan modelinin bir benzerini yaparak arabayla Hac’a gitmeyi sağlayacak… işte bu “Milli Görüş” açılımı anlamına geliyor…

Dahası da var! Milli Gazete geçen günlerde Konya’da İsrail uçaklarının eğitim göreceğini tüm Türkiye’ye duyurdu. Bu haberle birlikte birçok kesim Ak Parti hükümetine nerede sizin “one munite” iniz.. diyerek tepki gösterdi.. çünkü bilindiği gibi yaklaşık 1 haftadır Siyonist İsrail Mescid-i Aksa’yı kuşatıyor ve bu kuşatma gerçekleşirken Konya semalarında İsrail uçakları havalanıyor du, elbette hazmedilecek bir olay değil.. İşte Erdoğan bu hassas olayı bildiği için geçici olsa da yabancı ülkelerin katılacağı Anadolu Kartalı tatbikatının uluslararası bölümünü iptal etti… Bu da “Milli Görüş” açılımı anlamına geliyor…

Dahası da var!  IMF toplantılarına yönelik protestolar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanʹın bu protestolara ilişkin yorumunu hatırlayacak olursak bu da Milli Görüş kesimin den artı aldığını gösterir…

İşte Milli Görüş kesimi bu olaylar karşısında hem şaşkın hem de bekleyiş içerisindeler, çünkü Erdoğan istenilen çalışmayı yapıyor bu sebeple bekleyiş içerisindeler.

Şaşkınlık sebebi ise İstanbul’da yapılan IMF toplantılarının esasında “IMFʹyi kurtarma toplantısı” olduğu iddia edilmesi tüm hayalleri yıkıyor.. Çünkü Milli Görüş kesimini kızdıran bir sebeptir.. “Ne Şiş yansın, Ne Kebap” anlayışı.

 

 
*************************************
 
Başbakan Erdoğan’ın Kürt açılımında “Kürt” halkının oyunu almak istemesi elbette DTP’liler tarafından engellenecektir. Zaten bunu PKK operasyonuyla görmekteyiz.. Birileri Ak Parti’nin doğuda büyümesini istemediği için  PKK yı devreye sokuyor, ve Askerlerimize operasyon düzenlettiriyor.. TSK haklı olarak hükümetten Teskere’nin uzamasını istiyor. Bu istek karşısında PKK’lı Karayılan bunun bir savaş olduğunu söylüyor.. 

Kısacası Erdoğan yeni açılım Projesinde  Solcu’dan Sağcıya kadar.. Türk halkından, Kürt halkına kadar… Alevi den, Sünni’ye kadar.. herkesi söylemleriyle inandırmak istiyor..

Birde Tayyip Erdoğan için hem çok zor hem de çok önemli olan ve Alternatifi olmadığı için söylemden ziyade İcraat isteyen bir kesim var o da “Milli Görüş” kesimi.. İşte onları edebiyat sözleriyle inandırmak Güneş’i elle tutmak gibi bir şey.

Milli Görüş kesimi ise Başta Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere, Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’tan çok memnun.. Geçen seçimde oylarını iki kat arttıran Saadet Partisi tabanına umut veriyor.
 
*************************************
 
Bizce Başbakan Erdoğan, Milli hareketlerini devam ettirmeli. Çünkü Erdoğan, var olma veya yok olma kumarını oynuyor.. Eğer Milli projelerini uygulamazsa özellikle iç Anadolu ( Karaman, Konya, Kayseri ) gibi yüksek oy aldığı yerlerde ki tabanını “Kürt açılımı” yüzünden kaybedebilir.. Kürt açılımı projesinde de istediğini alamazsa doğuda DTP bile Ak Parti’nin oylarını alır.. ve Erdoğan her iki kesimden oy kaybetmesiyle adeta biter..
 
E.Müslim Horasani ne diyor, " Zarar vereceklerinden emin olmak için dostlarını uzak tuttular, kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu".
Saygılarımla….
 
 
                                                                                        Hüseyin ÖLGER
                                                                     karamaninsesi.com Genel yayın yönetmeni