TANITICILIK ve REHBERLİK KURSU ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

TANITICILIK ve REHBERLİK KURSU ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
Karaman Belediyesinin geçtiğimiz ay içerisinde açtığı Şehir Tanıtıcılık ve Rehberlik Kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlunun elinden aldı.
Kursu tamamlayan öğrencilere bugün sertifikalarını veren Başkan Uğurlu: “Turist; gittiği ilde rahat bir gezi yapmak, o ilin tabii güzelliklerinden, tarihi zenginliklerinden faydalanmak ister. Bunların yanı sıra o memleketin örf ve âdetleri, kültürel ve sosyal durumu ile de ilgilenir. Eğlenmek, canlı ve güler yüzlü insanlar görmek ve kendi yaşantısı dışına çıkmak ister. İl dışından misafirleri ilimize çekmek için her alanda büyük gayretler sarf ediyoruz. Bir şehri ziyaret eden turistin şehri tam anlamıyla ona anlatabilecek bir rehberle gezmek istediği aşikârdır.
 
Bu nedenle Karaman Belediyesi olarak bu konu da bir çalışma içerisinde düzenlediğimiz kurs sonrası öğrencilerimize sertifikalarını veriyoruz. Karamanımızın tarihi mekânlarını ziyaret edecek misafirlere rehberlik etmesi için bu arkadaşlarımız yardımcı olacak.” dedi.