Su Birikintilerinde Mahsur Kalan Yavru Balıklar Kurtarıldı

Su Birikintilerinde Mahsur Kalan Yavru Balıklar Kurtarıldı
Konya’da, baraj sularının çekilmesi sonucu kıyılarda oluşan su birikintilerinde mahsur kalan binlerce yavru balık, harekete geçen duyarlı amatör olta avcıları tarafından gerçekleştirilen kurtarma operasyonunun ardından telef olmaktan kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Konya-Beyşehir karayolu üzerinde bulunan Altınapa Baraj Gölü’nde suların çekilmesi sonucu kıyı kesimlerde oluşan küçük su birikintilerinde binlerce değişik türdeki yavru balığın mahsur kaldığının bildirilmesi üzerine harekete geçen Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu yetkilileri, ilgili kurumlarla da istişare ederek gönüllü olta avcıları ile birlikte bir çalışma başlattı. Balıkların telef olmaması için gecenin karanlığında yola çıkarak baraj gölüne gelen olta avcılarından oluşan gönüllüler, derinliği yer yer 3-4, bazen de 10-15 santimetre arasında değişik küçük su birikintilerinde çok sayıda yavru sudak, sazan ve kadife balıkları ile karşılaştı. Gönüllüler, üç gün boyunca süren çalışmanın ardından kepçe ve yemlik ağların yanısıra el yardımıyla da su birikintilerinden kovalara topladıkları yavru balıkları, yaşam olanı baraj göl sularına tekrar bıraktı.

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, üç günlük çalışma sonrasında tahminlere göre baraj çevresinden çoğunluğu sudaktan oluşan yavru balıkların mahsur kaldığı su birikintilerinden alınarak baraj gölüne bırakılarak telef olmaktan kurtarıldığını belirterek, “Daha baraj gölü çevresinde bulunan su birikintilerinde çok yavru balığın mahsur olduğunu tespit ettik. Yaptığımız çalışmalarla tahminimiz 100 bine yakın bir yavru balığı kurtarmış olduğumuzu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hepsinin de kurtarılmasına kadar devam edecek. Çalışmalara katılan gönüllülerimize duyarlılığından ötürü de teşekkür ediyorum” dedi.