Sivas FİFA ve CASʹa gidiyor

Sivas FİFA ve CASʹa gidiyor
Sivasspor Kulübü olarak statü gereği ligi 3. sırada bitirmeleri gerektiği konusunda ısrarlı
Türkiye Futbol Federasyonuʹnun (TFF) ligi 73ʹer puanla tamamlayan 3 takım arasındaki sıralamanın Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor şeklinde olduğunu açıklamasının ardından Sivasspor Kulübü, FIFA nezdinde girişimlerde bulunmak ve konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşımak üzere harekete geçti.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçlü averaj sistemi gereği lig dördüncüsü olarak gösterilmelerinin ardından, Sivasspor Kulübü olarak statü gereği ligi 3. sırada bitirmeleri gerektiğini iddia etti.

TFFʹye itiraz ettiklerini belirten Otyakmaz, federasyonun bu konuda kendilerine karşıt bir görüşü olduğunu söyledi.

Lig üçüncüsü veya dördüncüsü olmalarının çok fazla bir önemi olmadığını, önemli olanın Sivassporʹun haklarının korunması olduğunu belirten Otyakmaz, konuyla ilgili federasyon yönetim kurulunun kararını beklediklerini ifade etti.

Kararın ardından gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Otyakmaz, ʹʹYasal haklarımızı sonuna kadar arayacağızʹʹ dedi.

Teknik direktörleri Bülent Uygunʹun İntertoto Kupasıʹnda iddialı olacakları yönünde basında açıklamaların yer aldığını, bu açıklamaların İntertoto Kupasıʹna gitmeye şimdiden razı oldukları yönünde anlaşılmaması gerektiğini belirten Otyakmaz, ʹʹTeknik direktörümüz Bülent Uygun, İntertoto Kupasıʹna da gitsek, UEFA Kupasıʹna da gitsek, şimdiden takımı hazırlıyor. Avrupa Kupalarıʹnda başarılı olmak için çalışmalarını yapıyorʹʹ diye konuştu.

Başkan Otyakmaz, Sivasspor Kulübü olarak Avrupa kupalarında Türkiyeʹyi ve Sivasʹı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

-BASIN SÖZCÜSÜ ÜNSAL-

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal da lig statüsünün 13/c maddesi gereğince, Sivassporʹun lig üçüncüsü olarak ilan edilmesi gerektiği görüşünü savunduklarını söyledi.

Puan ve ikili averaj eşitliği durumunda genel averaj bakıldığını, takımları Sivassporʹun da Beşiktaşʹa göre genel averajda üstün olduğunu belirten Ünsal, 13/c maddesinin yanlış yorumlandığını ve Sivassporʹun lig dördüncüsü olarak gösterildiğini kaydetti.

Ünsal, ʹʹBu hukuki olarak yanlış bir karar. FIFA nezdinde girişimlerde bulunacağız, Tahkime başvuracağızʹʹ dedi.

Sivasspor Kulübü, 13 Mayıs Salı günü lig sıralamasıyla ilgili TFFʹye gönderdiği itiraz dilekçesinde, Turkcell Süper Lig Futbol Müsabaka Talimatıʹnın 13/c maddesi gereğince, Sivassporʹun genel averajda artı 2 gol averajı fazlası bulunduğu, sıralamada Beşiktaşʹın üzerinde yer almaları gerektiği görüşü savunulmuştu.