Sınırda çatışma büyüyor, yaralılar var.

Sınırda çatışma büyüyor, yaralılar var.
Refah sınır kapısında yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü.

23.20Ahmet Varol Dışişlerine çağrıda bulunuyor: "Burada bze taşlarla saldıryorlar , Dışişleri derhal harekete geçmelidir"

23.15 Mısır sınır kapısında havada taşlar uçuşuyor

23. 12 İHH Başkanı Blnt Yıldırımdan çağrı; "Burada bizee yapılanların aynısı konsolosluklarada  yapın, oraları kuşatın"

23.10 Mısır polisi ile konvoyu kuşatmış durumda. Konvoyu taciz ediyorlar. Arbedede yaralanlar var. Polis biber gazı kullanıyor.

21:45 Bugün akşam, Levent Metrosuʹnda 22:30ʹda buluşacak olan Filistin gönüllüleri, Mısır Konsolosluğuʹnu protesto edecek.

21:30 Filistin konvuyundaki yetkililer, Türkiyeʹye çağrıda bulunarak Mısır elçiliklerine ve konsolosluklarına yürünmesi istendi.
21:00Mısır rejimi, İsrail ile yaptıkları anlaşma gereği Gazzeʹye lüks araba girmesine izin vermeyeceğiz diyerek konvoydaki 60 araca el koymaya çalıştı.

Filistin Özgürlük konvoyu bir aracın bile engellenmesine fırsat vermeyiz diye karşılık verdi.

Filistin Konvoyu Gazze sınır kapısına yönelince Mısır polisi Konvoyun önünü kesip saldırdı.
 

Mısır polisi itfaiye, tanker gibi araçlarla yolu kapattı.

Filistinʹe özgürlük konvoyu dü tırlarla Mısır polisinin yolunu kapattı.

Şu anda karşılıklı gerginlik sürüyor.

Filistin Konvoyu adını Velfecrʹa yapılan açıklamada İstanbulʹdaki bütün kardeşlerimiz Mısır konsolosluğuna karşı eylem yapması istendi...

 
MISIR KONSOLOSLUĞUNA GİDİLECEĞİ YÖNÜNDE BİLGİLER GELİYOR..
Gazzeʹden bildiren kardeşlerimiz, Mısır rejiminin Gazze kapısını kapattığını, bunun üzerine Filistin Özgürlük Konvoyundaki kardeşlerimizin kapıya yüklenmesi üzerine Mısır askerlerinin konvyodaki kardeşlerimize saldırdığını ve şu anda gerginlikdevam ettiğini bildirdi...
 
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, kısa bir süre önce Türkiyeʹye seslandi.
 
Mısır polisinin sınır kapısını açmaması üzerine Rafah sınır kapısında yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü.

Diğer yandan Mısır polisi, Gazze sınırındaki Arişʹte bulunan Filistin dostlarının Gazzeʹye gitmesini engelledi. Mısır polisi, Filistin konvoyundaki Türk ve yabancıların üzerine yürüdü.

Konvoy, Bu Gece Gazzeʹye Girmeyi Bekliyordu

Konvoy Ariş limanında Ariş havaalanından gelecek 150 kişilik son kafilenin de Filistin konvoyuna katılmasından sonra Mısır bir engel çıkarmazsa bu gece Gazzeʹye girmeyi planlıyordu.

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin Konvoyuʹna katılan 5 milletvekili Ak Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Mısır polisinin engellemelerine maruz kaldılar.
 
Milletvekilleri Ariş limanı girişinde polisler tarafından yarım saat bekletildiler. Murat Mercan, milletvekili olduklarını polislere hatırlatmasına rağmen Mısır polisi pasaportları en ufak ayrıntısına kadar inceleyerek büyük bir diplomatik nezaketsizlikte bulundu. Mısır polisinin bu tavrına milletvekilleri bile şoke oldu.