Silifke Mütevelli Heyetinde Görev Alacak 2 Muhtar Belirlendi

Silifke Mütevelli Heyetinde Görev Alacak 2 Muhtar Belirlendi
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Mahalle muhtarları ile bir araya gelip hem sorunlarını dinledi, hem de Silifke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde görev alacak 2 muhtar için seçim yaptı.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Kaymakam Şevket Cinbir başkanlığında gerçekleşen muhtarlar toplantısına Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gümüş, daire ve kurum müdürleri katıldı.

Muhtarların mahallelerinde gördükleri aksaklık ve sorunların dile getirildiği toplantıda Silifke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapacak olan 2 muhtar için seçim yapıldı. Yapılan seçimler sonrasında ise Ovacık Muhtarı Erol Kayar ve Ulugöz Muhtarı İlyas Çağıl, 12 kişinin görev yaptığı mütevelli heyetine seçildi.

2017 yılı içerisinde sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi kişilere toplamda 23 milyon TL’lik yardım yapıldığının altını çizen Kaymakam Şevket Cinbir, “Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Her ay Derneğimize 142 bin 500 TL para geliyor. Kurban ve Ramazan bayramlarında bu para 2 kez yine geliyor. Bizde Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti olarak gelen bu paraları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Vakıf imkanları dışında olası bir ihtiyaç halinde ihtiyacı giderebilmek için bakanlıklarımızdan para talep ediyoruz. Yardımlar konusunda her hangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Vakıf mütevelli heyetimiz aynı zamanda çok etkili bir yönetişim örneği sergiliyor” dedi.

2017 yılında ihtiyaç sahibi 498 üniversite öğrencisi belirlenerek nakdi yardım yapıldığını söyleyen Cinbir, “Sosyal devlet anlayışı ile üniversite kazanmış ve imkanı kısıtlı öğrencilerimize de yardımlar yapmaya devam ediyoruz. Üniversite okuyan öğrencilerin ailelerine birinci dönem için ödeme yaptık. İkinci dönemde de bir ödeme daha yapacağız. Böylelikle toplamda üniversite okuyan öğrencilerin velilerine 500 Bin TL ödeme yapmış olacağız” dedi.

Muhtarların dile getirdiği sorunları da dinleyen Kaymakam Şevket Cinbir, her mahallenin sorunlarını tespit edip takip edeceğini söyledi.