Seydişehir Esnaf Kefalet’te Mali Kurul Seçimi

Seydişehir Esnaf Kefalet’te Mali Kurul Seçimi
Konya’nın Seydişehir ilçesi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kurul seçimi yapıldı.Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi binasında gerçekleştirilen seçime Konya Esnaf ve Kefaletler Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Gümrük ve Ticaret...

Konya’nın Seydişehir ilçesi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Kurul seçimi yapıldı.
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi binasında gerçekleştirilen seçime Konya Esnaf ve Kefaletler Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Sait Baydın ve Mustafa Çağlayan ve Seydişehir Halk Bankası Müdürü Murat Pabuşçu, STK temsilcileri ve kooperatif üyelerinin katıldı.
Mali Kurul Kongresi’nde açılış konuşmasını yapan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal, Seydişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Konya bölge birliği içerisindeki 52 kooperatif arasında ilk sırada yer aldığını, bu nedenle önemli bir başarıyı yakaladığını ve bu başarıdaki en büyük payın çalışkan, gayretli kooperatif ortaklarının olduğunu söyledi. Başkan Çatal, “Kooperatifimizde esnafımıza kapımız sonuna kadar açık olmuştur. Seydişehir merkezine ilaveten taşra mahallerimizdeki esnafımıza da hizmet veremeye başladık. Esnafımıza şefkatle ve suratla hizmet vermeye gayret ediyoruz. 2014 yılında faiz oranları yüzde 5’e düşmüş ve kullandığımız limitler 150 bin TL’ye çıkartılmıştır. Ortaklarımıza 18 milyon 700 bin TL kredi kullandırılmıştır. Bu az bir para değildir. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bizlere yakın ilgi gösteren Milletvekilimiz Sayın Harun Tüfekci’ye teşekkür ederiz” dedi.
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan ise, “Burada çok güzel bir toplantı oluyor. Yapılan mali bilançodan görüyoruz ki 2014 yılında Seydişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi çok büyük bir başarı göstermiştir. Kullandırılan para da az bir para değildir. Banka kredilerinde ön görülen rakam yüzde 19 iken, Seydişehir’de yüzde 63 gibi bir artırım sağlanmıştır. Bu gerçekten Seydişehir için büyük bir başarıdır. Ben huzurunuzda kooperatif çalışanlarınıza teşekkür ederim” diye konuştu.
2015 yılında Türkiye’de esnafa kullandırılan kredi ve teşvikin 600 milyon TL den 700 milyon TL’ye çıkartılacağını yani bu yıl esnafa daha fazla destek sağlanacağını söyleyen Baybağan, “Öyle umut ediyoruz ki esnaf bu yıl finans darlığı çekmeyecek. Amaç esnafımıza ucuz faizli krediden faydalandırılarak tehlikeye düşmelerini önlemektir” şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından 2014 yılı mali bütçesi, yönetim ve denetim kurulları ibra edildi. Olağan Mali Kongre, Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’ın Seydişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal’a plaket takdimi ile sona erdi.