Seydişehir Adliyesi Önünde Şehit Savcı Kiraz Anıldı

Seydişehir Adliyesi Önünde Şehit Savcı Kiraz Anıldı
Seydişehir Adliyesi Önünde, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İçin Anma Programı Düzenlendi.

Seydişehir Adliyesi önünde teröre kurban giden şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için anma programı düzenlendi.
Adliye önündeki programa, Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra Beyşehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır ilçelerinden protokol üyeleri, savcı ve hakimler katıldı. Merhum Mehmet Selim Kiraz’ı anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Başsavcı Duygu Bayar görevi başında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesini ve terörü kınayan bir konuşma yaptı.
Başsavcı Duygu Bayar konuşmasında, Belediye başkanı, müftü, aileler ve burada bulunan tüm dostların hep birlikte menfur bir saldırı sonucu şehit edilen değerli meslektaşları Mehmet Selim Kiraz’ı anmak için, şehide dua etmek ve terörü lanetlemek için toplandıklarını söyledi.
Cumhuriyet savcısı olarak ulvi görevini yerine getirirken makamında alçak bir terör saldırısına uğrayarak şehitlik mertebesine yükselen arkadaşlarının özgeçmişini anlatan Bayar, şöyle konuştu: "Özgeçmişine baktığımızda hayatı boyunca dürüstçe, fedakarca, tarafsızca hak için, adalet için, hukuk için çalışan onurlu bir yargı mensubu aynı zaman da hayırlı ve iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir dost olduğunu görüyoruz. Tüm güzel o özellikleri ile hepimize örnek teşkil edecek onurlu bir hayat mücadelesi verdiğini anlıyoruz. Adalet camiamızın her bir mensubu ile birlikte bütün milletimiz şehidimiz için derin bir acı ve üzüntü yaşıyor. Hepimizi derin bir kedere boğan bu menfur saldırı şehit cumhuriyet savcımızın şahsında Türk milletine, hukukun üstünlüğüne, tüm adalet sistemine karşı gerçekleştirilmiş alçak bir terör saldırısıdır. Ancak bu menfur saldırı gibi hiçbir terör eylemi milli birlik ve beraberliğimizi zarar veremeyecektir. Hukukun üstünlüğü ve adaleti temsil etmek bizi görevimizden alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır."
Terörün hiçbir gerekçesi, mantığı, vicdanı felsefesi olamayacağını anlatan Bayar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Terör bir insanlık suçlamasıdır. Hepimiz bu alçakça olan bu terör saldırısını kınıyoruz. Değerli şehit meslektaşım, gözün arkada kalmasın. Biz yargının yılmaz mensupları olarak bu tür terör eylemlerine asla taviz vermedik vermeyeceğiz. Asla yılmadık yılmayacağız. Anayasanın ve kanunların bize tevdi ettiği görevi en üst derecede yerine getirmekte bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Kahraman meslektaşım senin en iyi şekilde taşıdığın onurlu meşaleyi biz taşımaya devam edeceğiz. Kanun hakimiyetini sağlamak, adaleti uygulayarak tarafsız kalmak biz yargı mensuplarının olmazsa olmazlarıdır. Hiçbir güç bizi bu kutsal görev anlayışımızdan saptıramaz.Bu duygu ve düşüncelerle yiğit şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, adalet camiamıza ve milletimize sabır, metanet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun.”
Program Seydişehir Müftüsünün şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için dua etmesiyle sona erdi
Seydişehir adliyesinde şehit savcıyı anma programı Seyit Harun Veli Camisinde okunan mevlit ve verilen ikramla devam etti.