Serttaş: “Yerli Otomobilin Marka Olması İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

Serttaş: “Yerli Otomobilin Marka Olması İçin Elimizden Geleni Yapacağız”
Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, yerli marka otomobil üretimi sayesinde dünyanın gözünün bir kez daha Türkiye’nin üzerinde olacağını belirterek, “Yerli otomobilin marka olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Serttaş, yerli otomobil üretimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yerli otomobilin tercih edilen bir marka haline gelmesi için iş insanları olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Serttaş, “Türk otomotiv sanayisinin çok güçlü bir altyapısı var. Otomotiv sektöründe ve yan sanayisinde oldukça gelişmiş bir ülkeyiz. Dünyanın en gözde otomobil markalarına parça üretip bunları ihraç ediyoruz. Şimdi tamamen kendi üretimimiz olan, kendi ismimizi taşıyan yerli otomobilin üretilmesi ve hem yurt içinde hem de dünya pazarında tercih edilen bir marka haline getirilmesi için iş insanları olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yerli otomobilin ülke ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizen Serttaş, şunları kaydetti: “Yerli otomobil, ülkemiz için milli ve güçlü bir marka olacak. Yerli otomobilimiz sayesinde Türkiye küresel pazara hitap edecek ve ülkemiz otomobil sektöründe de podyuma çıkacak. Dolayısıyla dünyanın gözü bir kez daha ülkemizin üzerinde olacak. Yerli marka otomobilimiz yeniliklere, taleplere, trendlere cevap verir nitelikte olursa uzun vadede de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Serttaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin birçok hayali gerçeğe dönüştü. Hayallerimizin gerçeğe dönüşmesine öncülük eden Cumhurbaşkanımıza ve yerli otomobil üretimi için ilk adımı atan değerli kuruluşlarımıza teşekkürü borç biliyorum” dedi.