Serttaş: “Türkiyenin Büyüme Performansı Olumlu”

Serttaş: “Türkiyenin Büyüme Performansı Olumlu”
Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Türkiye ekonomisinin 2017 yılı büyüme performansının oldukça olumlu olduğunu belirterek, “Veriler, ekonomimizin ilk iki çeyrekte yüzde 5’in üzerinde büyüdüğünü gösteriyor” dedi.

Serttaş, yazılı bir açıklama yaparak, Eylül ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin büyüme performansının olumlu olduğunu vurgulayan Serttaş, “Eylül ayında sanayi endeksimiz bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.4 arttı. Veriler, ekonomimizin ilk iki çeyrekte yüzde 5’in üzerinde büyüdüğünü gösteriyor. Hem Türkiye için hem de küresel piyasadaki sıralamamız için bu rakamlar önemli. Ekonomimizin 2017 yılı büyüme performansı oldukça olumlu” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki güçlü performansın gelecek yıllarda da devam edeceğinin altını çizen Serttaş, şunları kaydetti: “Sanayi büyümesi bir ülkenin ekonomik olarak büyüdüğünün en büyük göstergesidir. Ayrıca diğer sektörlerin büyümesi ve gelişmesi de sanayiye bağlıdır. Ülkemiz, sahip olduğu üretim potansiyelini iyi kullanarak ihracatı artırdı. Piyasaya duyulan güven hem dış ticarette hem de iç ticarette pazarın hareketli olmasını, böylelikle de çarkların daha hızlı dönmesini sağladı. Tablo, ekonomideki güçlü performansın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini gösteriyor.”

Sanayicinin ve personelin nitelikli hale gelerek sürdürülebilirliğin sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Serttaş, “Bir ülkenin sanayiyi geliştirerek büyümesi, o ülkenin üreterek dengeli büyümesi demektir ve sağlıklı olan üreterek, ihraç ederek büyümektir. Ancak, büyümedeki sürdürülebilirliği sağlamak bu aşamada çok önemli. Dolayısıyla Ar-Ge ve inovasyonu geliştirerek, sanayicimizi ve personelimizi daha da nitelikli hale getirerek büyümeyi devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.