Selçukludan 16 Yeni Kütüphane İle Eğitime Büyük Destek

Selçukludan 16 Yeni Kütüphane İle Eğitime Büyük Destek
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 2017-2018 yeni eğitim öğretim döneminde ilçeye 16 yeni kütüphane daha kazandırıyor.

Konuyla ilgili Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, şehrin eğitim ve kültür hayatına katkı sağlamaya devam edildiği belirtilerek, “Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı 29 kütüphane ile Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemine 16 yeni kütüphane ile giriyor. Açılacak yeni kütüphaneler ile Selçuklu’da kütüphane sayısı 45’e yükseltecek. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca hazırlıkları tamamlanan kütüphaneler yeni dönemle birlikte öğrencilere hizmet vermeye başlayacak. Z tipi kütüphane formatında rengarenk raflardan oluşan modern kütüphanelerin tefrişatı yine Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. 2 bin 500 kitabın yer alacağı kütüphaneler öğrencilerin hem ders çalışabileceği hem de satranç oynayabileceği şekilde tasarlandı. Kütüphanelerin her birinde internet erişiminin yer aldığı 4’er adet bilgisayar da yer alıyor” denildi.

Kütüphane üye sayısı 79 bin 242’ye ulaştı

Açıklamada, Selçuklu Belediyesinin, kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tuttuğu ifade edilerek şunlar kaydedildi: “İlçenin farklı yerlerinde bulunan 29 kütüphanede, 265 bin 595 kitapla okurlara hizmet sunulurken bu sayı yeni açılacak kütüphanelerle birlikte 305 bin 595’e yükselecek. 79 bin 242 üyesi olan ve yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor. Selçuklu Belediyesi, merkez mahallerde olduğu gibi dış mahallerde de eğitim en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Daha önce Başarakavak ve Tepekent mahallerine kütüphane kazandıran Selçuklu Belediyesi şimdi de Sızma Mahallesine 4 bin kitaplık bir kütüphane kazandırıyor. Kısa sürede açılması beklenen Sızma Halk Kütüphanesi ile birlikte Selçuklu’nun 3 büyük dış mahallesinde kütüphane hizmeti tamamlanmış olacak.”