Seher Turgut’tan Türkiye Birinciliği

Seher Turgut’tan Türkiye Birinciliği
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması’nda Karaman’ı temsil eden Seher Turgut ‘Şehit Anası’ şiiriyle 18-24 yaş bayanlarda Türkiye birincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin geleneksel sanatımıza sahip çıkması amacıyla düzenlenen Kültür ve Sanat Yarışması Türkiye finalleri Ankara’da yapıldı. ‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ilk kez organize edilen 14-17 / 18-24 bay ve bayan kategorilerinde yapılan yarışmada gençler okudukları ‘Vatan Sevgisi Temalı’ şiirlerle hem ecdadımızı hem de 15 Temmuz şehitlerimizi yad etti. 
Yarışmaların Türkiye finallerinde Karaman Gençlik Merkezi üyelerinden Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Turgut ve Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Huzeyfe Demir sahne aldı. ‘Şehit Anası’ şiiriyle tüm jüriyi etkilemeyi başaran Seher Turgut 18-24 yaş bayanlarda Türkiye birincisi olurken, ‘Kurt Bakışı’ şiiriyle Mehmet Huzeyfe Demir 14-17 yaş erkeklerde Türkiye beşincisi oldu.
Yarışma sonrası Ankara’da düzenlenen Gençlik Merkezi Günlerinde Karaman standını ziyaret eden gençlik merkezi üyesi gençler mutluluklarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ve gençlik merkezi çalışanlarıyla paylaştı. 
Karaman adına yarışmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Turgut, “Şiir benim için ilkokul yıllarımda öğretmenimin ‘Bayrak’ şiirini okutup keşfetmesiyle başladı. Tüm organizasyonlarda şiir okutup, buralara gelmeme önayak oldu. Ardından birçok yarışmalara katıldım. Tabi ki her yarışmada birinci olmadım. Birinci olamadığım zamanları hiç unutamam. Fakat düştüğüm her basamakta pes etmeyi değil, o basamaktan neden düştüğümü, neyi eksik yaptığımı analiz etmeyi tercih ettim. Bu birinciliği de edebiyat öğretmenimin tecrübelerini ve analizlerimin birleşmesi sonucu elde ettiğimin kanaatindeyim. Böyle bir fırsatı bizlere sundukları için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Karaman Gençlik Merkezimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Karaman Gençlik Merkezi olarak Seher Turgut’un başarısından dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen ise,” Ankara Gençlik Merkezi Günlerinde bizlere en büyük hediye gençlik merkezi üyemiz Seher Turgut’un şiir yarışmasında elde ettiği Türkiye birinciliği oldu. Gençlik Merkezi Günlerinde bizleri ziyaret etmesi standımıza renk kattı. Diğer değerli üyemiz Huzeyfe Demir ise Türkiye beşinciliği elde ederek ikinci mutluluğu yaşatan gencimiz oldu. Her iki üyemizi de başarılarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirten Kısacık da, “Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları geleceğe hazırlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Spor, kültür ve sanat alanlarında gençlerimiz birçok Türkiye derecelerine imza atmaya devam ediyor. Son olarak, Okul Sporları Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması’nda 1 Türkiye birinciliği ve 1 Türkiye beşinciliği elde ettik. Gençlerimizin elde ettikleri bu başarılarla gurur duyuyoruz. Gençlerimizin yetişmesinde ve başarılarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”