Seçim Yetki Belgeleri Hakkında Duyuru yapıldı

Seçim Yetki Belgeleri Hakkında Duyuru yapıldı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Karaman Ticaret Borsası Seçim Yetki Belgeleri Hakkındaki Duyuruda bulundu.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY seçim yetki belgeleri hakkında yaptığı açıklamada;
 
 
1- Seçim Yetki Belgelerini almak isteyen şartları sağlayan Şirket/ Kooperatif/ Şubeyi Tam Temsil ve İlzama haiz olanların Kimlik Belgesi ve Şirket Kaşesi ile birlikte Ticaret Sicil Müdürlüğünde huzurda imza karşılığı verilecektir.
 
2- Şirket/ Kooperatifi temsil noktasında müşterek yetki bulunması halinde seçim yetki belgelerinin müşterek imzalanması zorunlu olup 1. maddedeki hususlarda aynı üsule tabidir.
 
3-Sicil Müdürlüğümüzce onaylanan ve teslim edilen yetki belgelerinin başkasının adına düzenlenmesinin talep edilmesi halinde asıl yetki belgesinin ve yetkiyi alan kişinin Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir.
 
4- Seçim Yetki Belgeleri Harca tabi değildir.
 
5- 07.04.2018 Tarihinde yapılacak olan Karaman Ticaret Borsası Seçimleri ile 15.04.2018 Tarihinde Yapılacak olan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Sicil Müdürlüğümüz hafta sonu hizmet verecektir.
 
6- İmza Sirküsü ile de seçimlerde oy kullanabilmekte olup; İmza sirküsü ile oy kullanmak isteyenlerin Seçim günü seçim mekanında imza sirküsünün aslını göstermek ve bir örneği Sandık Kurulu Başkanına ibraz etmek kaydıyla oy kullanılabilir (Müşterek yetkiye sahip olanların müşterek yetkililerin seçim günü aynı aynda bulunması gerekmektedir.)
 
7- Şahıs İşletme kayıtlarına yetki belgesi düzenlenmediğinden ilgili seçim tarihine kimlik belgeleri asılları ile oylarını kullanabileceklerdir." ifalerine yer verdi.