Satranç Şampiyonası Karaman’da Başladı

Satranç Şampiyonası Karaman’da Başladı
Türkiye Yıldızlar ve Çocuk Satranç Ligi Şampiyonası Karaman’da başladı.

 Bir otelde gerçekleşen şampiyonanın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Başkanı Gülkız Tülay ile daire müdürleri ve satranç şampiyonasına katılan öğrenciler, antrenörler ve aileleri katıldı.


Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşıʹnın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, “Karaman’da da yapmayı planladığımız Türkiye’ye örnek hamle projesini Kocaeli’de başlattık. Bu projeyi zamanla tüm illerimize yaymayı hedefliyoruz. Karaman bizim için çok önemli bir ildir. Burada çok güzel bir satranç merkezi var. Bu merkezden yetişen sporcularımız Türkiye genelinde yapılan şampiyonalarda önemli başarılar elde ediyorlar. Karaman’da her şey yolunda gidiyor. Çünkü iyi bir temsilcimiz var. Bizi en iyi şekilde temsil ediyor” dedi.
Tülay, 10-13 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 736ʹıncısı kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında da yapılacak bir satranç organizasyonuna da hazır olduklarını belirtti. 4 yıl önce başlattıkları çocuk ligine, iki yıl önce de yıldızlar ligini eklediklerini dile getiren Tülay, önümüzdeki yıllarda da gençler ve kadınlar kategorilerini eklemeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Karaman Valisi Murat Koca’da konuşmasına Karaman’ın ilk kez böyle büyük bir satranç organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirterek, “Satranç çocuğu hayata bağlayan, zekasını ve deneyimlerini geliştiren bir spor dalıdır. Bunun yanında dikkat ve beceri gerektiren de bir spor dalıdır. Bu yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyona protokol üyelerinin yaptığı ilk hamle ile başladı. 5 gün sürecek olan şampiyonaya 40 ilden 8-12 ve 12-16 yaş grubunda 470 sporcu katılıyor.