Sarıvelilerʹde İlk Özel Eğitim Sınıfı Açıldı

Sarıvelilerʹde İlk Özel Eğitim Sınıfı Açıldı
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Sarıveliler İlçesi 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu bünyesinde ilk Özel Eğitim sınıfı açıldı.
Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde engeli öğrencilere yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde zihinsel engelli olup normal sınıflara devam edemeyen öğrenciler için 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu bünyesinde Özel Eğitim sınıfı açıldı.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BALKAYA,                    “Özel eğitim sınıflarında; zihinsel olarak öğrenme güçlüğü çeken, eğitim düzeyi olarak akranlarının gerisinde kalmış öğrencilerin durumları Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından incelenerek, özel eğitim almaları uygun olanlar bu sınıflara yönlendiriliyorlar. Özel eğitim sınıflarında diğer sınıflardaki gibi sınıf düzeyine göre değil, öğrencinin performansı ve bilgi seviyesine uygun program ve planlar hazırlanarak öğrenciye göre eğitim veriliyor. Bu durumda, daha önce normal sınıflarda kaynaştırma eğitimi alırken kendi bilgi ve seviyesinin üzerinde, anlamakta zorlandığı bilgileri almak zorunda kalan, anlamakta güçlük çeken ve bundan dolayı başarısızlığa uğrayan öğrenciler için, kendi seviyelerine uygun, anlayabildikleri ve başarılı oldukları bir eğitim metodu uygulanarak öğrencilerin psikolojik ve eğitsel açıdan daha olumlu gelişmelerine imkân sağlanacaktır.” dedi.
 
Özel Eğitim sınıfının ilçe halkının ihtiyacına cevap vereceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BALKAYA, özürlü çocukların eğitiminde özel donanımlı böyle bir sınıfın oluşturulması çok yerinde ve önemli bir karar olduğunu belirterek Özel Eğitim Sınıfının açılması sürecinde ve bütün çalışmalarımızda her zaman bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sebahaddin ALTUN başta olmak üzere ve Özel Eğitim Sınıfına kayıt yaptıracak öğrencilerin seçiminde yardımlarını esirgemeyen Özel Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi PEHLİVAN’a, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ertan ARICI’ya ve ilçemizde yoğun bir çalışma sürdüren Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli uzman öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.