Sanayiciye destek devam ediyor.

Sanayiciye destek devam ediyor.
AK Parti Karaman Ekonomik İşler Birim Başkanı Ömer Çetin, Sosyal Güvenlik Prim Desteğinin 3 yıl daha uzatılması ile ilgili basın açıklaması yayınladı.
Ekonomik İşler Birim Başkanı Ömer Çetin şunları söyledi; "Maliye Bakanlığıʹnın bugünlerde Meclisʹe sevk edeceği yasa tasarısına eklenecek düzenlemeyle, sadece işverenin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesiyle ilgili desteğin 3 yıl süresince devam edecektir.
 
 49 ilde uygulanan teşvikin 2008 yılı sonunda bitmiş olması gerekirken, bunun o dönem hükümetimiz tarafından alınan 1 yıllık uzatma kararıyla 2009 yılı sonu itibariyle bitmişti. 2009 Haziran ayında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanʹın bölgesel ve sektörel bazda düşünülmüş ve kurgulanmış çok kapsamlı yeni bir teşvik sistemi açıklamıştır. O yeni teşvik sisteminin uygulanmaya başlamasından sonra özellikle yeni yapılacak yatırımların hali hazırda o bölgedeki tesislerle bir haksız rekabet içerisine düşmesini de önlenmiş olması gerekiyor. 5084 sayılı teşvik sistemi ile 49 ilde teşvik uygulamasında sadece sosyal güvenlik primi desteğinin 3 yıl süre ile devam ettirme kararı alındı.
 Karamanımızın gözbebeği olan sanayicilerimiz için fırsatın devam ettiği anlamına gelen bu gelişmenin, tüm Karaman halkımıza ve sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum."