STK Platformu'ndan Mehmetçikler İçin Kan Bağışı Kampanyası

STK Platformu'ndan Mehmetçikler İçin Kan Bağışı Kampanyası
Başkan Çalışkan: "Canımızla, kanımızla, dualarımızla kahraman Mehmetçiklerimizin Yanındayız"

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Afrin'de devam eden Zeytindalı Harekatı dolayısı ile Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kampanyaya destek olmak için düzenlenen programa katıldı.

            TSK ve Öso askerleri tarafından Suriye sınırımızdaki terör unsurlarını temizlemek amacıyla başlatılan Zeytindalı Harekatı 31. gününde tüm kararlılığı ile devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından kahraman Mehmetçiklerimize ve ÖSO askerlerine destek yağıyor.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu da Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Bugün Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen programla başlatılan kampanyaya Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'da katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesinin ardından Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına ÖNDER İl Başkanı Mehmet Sarı bir basın açıklaması okudu. Sarı açıklamasında: “Bize Afrin’de ne işiniz var diyenler aslında bizi çok iyi biliyorlar. Onlar bizi Niğbolu’dan, Çaldıran’dan, Çanakkale’den, Sakarya’dan tanıyorlar. Onlar bizi çok iyi biliyor ve onun için tedirgin oluyorlar. Çünkü onlar bizim gemileri karadan nasıl yürüttüğümüzü unutmadılar. Çünkü onlar Seyit Onbaşı’nın tek başına bir gülleyi nasıl kaldırdığını unutmadılar. Çünkü onlar bizi 15 Temmuz’da bir kez daha gördüler" dedi.

            Kampanya hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da:  “Terör örgütleri ve onların kalleş işbirlikçileri tüm İslam coğrafyasında, acı ve zulüme neden olmakta ve bu yüzden Müslüman kardeşlerimiz ve büyük zarar görmekteler. Bu acı ve zulüme dur demek için kahraman Mehmetçiklerimiz, ÖSO askerleri ile birlikte şu anda Afrin'de destan yazıyorlar. Aynı zamanda sivil halkın zarar görmemesi için titiz davranarak tüm dünyaya da insanlık dersi veriyorlar.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nu başlattıkları başlatılan bu kan bağışı kampanyasından dolayı kutluyor, tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Canımızla, kanımızla, dualarımızla kahraman Mehmetçiklerimizin yanındayız" dedi.