SARIZEYBEKE SAADET PARTİSİ AYARI

SARIZEYBEKE SAADET PARTİSİ AYARI
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Yunus Emre Konferans Salonunda konuşma yaptı. Çıkışta Saadet Partisi uyarıda bulundu.
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumun çok vahim olduğunu, Demokratik açılım adı altında özerk Kürdistan kurulmaya çalışıldığını iddia etti.
 
Cumartesi Akşamı Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda konuşma yapan Erdal Sarızeybek’i dinlemeye gelenler salona sığmazken, her siyasi kesimden dinleyicinin gelmesi dikkatlerden kaçmadı.
Konuşmasında Türkiye’nin çok kötü bir siyasi hareket içerisinde olduğunu belirterek, Ak Parti’nin ortaya koyduğu terör politikasının neresinden bakarsan bak İsrail ve Amerika’nın menfaati için yapılan politika olduğunu söyledi. Bölgede ciddi anlamda Ekonomik sıkıntının da yaşandığını söyleyen Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Hükümetin sözde! Yardım paketi diye açıkladığı paraların esasında oranın halkına değil Aşiretlere verdiğini ve oy satın aldığını söyledi.
 
Erdal Sarızeybek konuşmasına şu şekilde devam etti, “ Türkiye çok güçlü bir ülke! Eğer istesin 30 yıldır kökleşmiş olan PKK terör örgütünü en fazla 1 yılda yok eder. Ama çalışmalara bakıyoruz ki bura da Türkiye’nin menfaati için değil! İsrail ve Amerika için politikalar yapılıyor. Eğer Türkiye Kuzey Irak’ta ki Barzani örgütünü Güney Kürdistan diye kabul ederse! Acaba bu Güney Kürdistanʹın Kuzeyi neresi oluyor? Tabii ki Türkiyeʹnin Güneydoğuʹsu oluyor. O zaman Türkiye’nin güneyini de Kuzey Kürdistan olarak kabul etmek zorunda kalacaktır.
 
Önümüzde yerel yönetimler adında hükümetin bir çalışması var. Bu Türkiye’yi bölmektir. Türkiye’nin Misakı-Milli sınırları bellidir. Irak Devleti’nin de Sınırları bellidir. Barzani Irak Devletinin vatandaşıdır. Biz ne kendi topraklarımızın bölünmesine müsaade ederiz! Ne de komşu ülkenin bölünmesini kabul ederiz. Neden? Çünkü bu İsrail ve Amerika’nın istediğidir. Irak’ın bölünmesini kabul etmek ileride Türkiye’nin de bölünmesini kabul etmektir.
 
Bizim bir tarihimiz var. Türkiye Kurtuluş savaşından çıkar çıkmaz ülkenin dört bir yanına fabrikalar açmış, hatta Bütçe o zamanın parası 15milyon TL fazla vermiş. Bitmiş mi? Hayır!
Biz Kayseri Teyyare Fabrikası açarak Kendi uçağımızı yaptık, 1961’de Devrim adında Kendi abramızı yaptık. Uzak Tarihi değil yakın tarihimiz bile bizim ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu ortaya koyuyor.” Dedi.
 
SAADET PARTİSİ SARIZEYBEK’İ UYARDI.
 
Emekli Albay Erdal Sarızeybek’i dinlemeye gelen Saadet Partisi İl Başkanı Halit Özel ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oğuz çıkışta Erdal Sarızeybek’i konuşmasından dolayı tebrik ederek bazı yerlerde atlama yaptığı konusunda uyardı.
 

İl Başkan yardımcısı Hüseyin Oğuz, Erdal Sarızeybek’e Kitabını okuduğunu ama bazı eksiklerin olduğunu söyledi. Hüseyin Oğuz, “Kitabınızda Çekiç gücün gönderildiğini yazmışsınız ama kimin gönderdiğini belirtmemişsiniz, Dönemin Başbakan’ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın gönderdiğini lütfen belirtiniz” dedi.

Erdal Sarızeybek’te özür dileyerek bir daha ki kitabında ve konferanslarında Necmettin Erbakan ismini belirteceğini söyledi.