SAMİ AKDAĞ AMAÇLARINI ANLATTI

SAMİ AKDAĞ AMAÇLARINI ANLATTI
Kasiad ( Karaman Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Sami Akdağ düzenlediği bir basın toplantısında derneklerini ve amaçlarını anlattı.
Dernek merkezinde bir kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Kasiad yöneticileri “ Kasiad’ın ülke çapında faaliyet gösteren Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) üye olduğunu ifade ettiler.
 
Toplantıda konuşan Başkan Akdağ: “Biz Karaman Aktif Sanayicileri ve İşadamları Derneği (KASİAD) olarak sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkmış bulunmaktayız ve bu sorumluluğu her daim canlı tutmaya söz veriyoruz.
 
Hızla değişen ve gelişen dünyada, rekabetçi iş dünyasını takip ederek; üyelerinin bu ortamda gelişip büyüyebilmeleri için, onlara destek olup, danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine verilecektir.
 
Ticaret hacminin büyümesi ve refah düzeyinin yükseltilmesi adına gelişmeleri takip etmek, sanayici ve işadamlarımızın özellikle ihracata yönelik üretim yapmalarını ve yurtdışı yatırımlarını teşvik etmek, karşılaşılan sıkıntılara ortak çözümler bulmak için gayret içerisinde olacaktır. Ayrıca tecrübe ve bilgi birikimlerimizi paylaşmak için, tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, seminer, panel, konferanslar, eğitim ve kurslar düzenlenecektir. Çalışmalarına daha sağlıklı yön verebilmek için, yerel kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde olacaktır.”dedi.
 
Ezbere iş yapmayı bırakıp, planlı hareket etmeliyiz
 
Günümüz dünyasında teknoloji üretmeyen, kaynaklarını etkin kullanmayan ve yeniliğe uyum sağlayamayan toplumlara hayat hakkı olmayacağını düşünen KASİAD, “Bu zamanda ezbere iş yapmayı bırakıp, planlı hareket etmeliyiz; Nasıl üretiyoruz, hangi kalitede ve ne kadar verimli çalışabiliyoruz?  Şirketlerin büyüklüğüne değil, ne kadar katma değer sağladığına ve ne kadar verimli çalıştığını ölçebilmeliyiz.” diyor.
 
Ülkemizin ve dünyanın önde gelen ticaret-fuar merkezlerini, yatırım ve iş sahalarını yakından görme, bilgi alma ve tanımak için, yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenleyeceğiz diyen Akdağ, yapacakları çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Akdağ; Üye işadamlarını dış pazarlar ve yatırım imkânları konusunda bilgi sahibi yapmak için sahasında uzman insanları davet ederek, iş dünyasına yönelik toplantılar düzenleyeceklerini ifade etti.