Ressamlar Tarsus İçin Fırçalarını Salladı

Ressamlar Tarsus İçin Fırçalarını Salladı
Mersin’in Tarsus ilçesinde belediyenin öncülüğünde Ressamlar Derneği ile Orhan Cebrailoğlu Art Shop’un ortaklaşa düzenlediği ‘2. Uluslararası Tarsus Sanatçılar Buluşması’ etkinliği sona erdi.

Kubatpaşa Medresesi’nde gerçekleştirilen sergide ressamlar bir hafta boyunca yaptıkları eserleri toplu olarak sergilediler.

Bu yıl ikincisi düzenlenen çalıştayda 10 ülkeden toplam 24 ressamın eserinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu kapanış programında, sanatçı buluşmasının küratörlüğünü Hülya Atakan ve Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu yaptı.

Kentin tanıtımı için bu tarz etkinliklere belediye olarak her zaman destek verdiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen sanatçılarımıza ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. Bir haftalık çalışmadan sonra meydana gelen eserleri görüyorsunuz. Gerçekten çok güzel ve çok değerli eserler meydana getirdiler, sanatçı arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. Ağırlamaktan tekrar mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kubatpaşa Medresesi’ndeki resim sergisi 27 Ocak 2018 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulmak için açık kalacak.